Kdo je to?
Kdo je Magic Johnson? Životopis Magic Johnson, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Magic Johnson

Kdo je Magic Johnson? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Earvin Johnson, známý jako Magic Johnson, je bývalý americký basketbalista, pětinásobný vítěz NBA s týmem Los Angeles Lakers, olympijský vítěz a jeden z nejlepších hráčů v basketbalové historii. Johnson se narodil ve městě Lansing ve státě Michigan. V dětství začal hrát basketbal. Po základní škole docházel na Everett High School. Se střední školou vyhrál mistrovství v basketbalu, stejně jako na Michigan State University, kde studoval v letech (1977-1979).
V roce 1979 byl draftován týmem Los Angeles Lakers. Za Los Angeles Lakers následně hrál 12 sezón (1979-1991), ve kterých s týmem vyhrál 5x NBA (1980, 1982, 1985, 1987, 1988), 3x se stal nejužitečnějším hráčem NBA (1987, 1989, 1990), 3x nejužitečnějším hráčem play-off NBA (1980, 1982, 1987) a 4x nejlepším hráčem v počtu asistencí (1983, 1984, 1986, 1987). V 80. letech bylo možné sledovat jednu z největších rivalit v historii sportu mezi Johnsonem a Larry Birdem z Bostonu Celtics. Johnson ukončil kariéru v LA Lakers roku 1991, ale do týmu se vrátil roku 1994 nejprve jako trenér a v sezóně 1995-1996 jako hráč.
Za svou kariéru nahrál Magic Johnson celkem 17 707 bodů.
Reprezentoval USA na Olympijských hrách v Barceloně, kde spolu s týmem (Dream Team) dokázal vybojovat zlatou medaili.
V roce 1991 se jako první slavný sportovec v dějinách přiznal, že je HIV pozitivní. Následně založil nadaci Magic Johnson Foundation, která pomáhá lidem v boji proti této závažné nemoci.
Roku 1994 si Johnson koupil 5 % týmu Los Angeles Lakers.
V roce 2002 byl uveden do basketbalové síně slávy Naismith Memorial Hall of Fame.
Johnson se stal v roce 1981 poprvé otcem, kdy se jeho přítelkyni Melisse Mitchell narodil syn Andre. O 10 let později se Magic oženil s Earlithou Kelly, se kterou má syna Earvina III. Manželé v roce 1995 adoptovali holčičku Elisu.



Kdo je Magic Johnson? Životopis Magic Johnson, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Magic Johnson

Národnost: americká
Datum narození: 14. 8. 1959
Místo narození: Lansing, Michigan, Spojené státy americké

Sdílejte tuto stránku s osobností Magic Johnson s vašimi kamarády na komunitních sítích Facebook, Síť X, Reddit a Pinterest prostřednictvím tlačítek Sdílet.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Víte, co je to Stalking? Vzpomněli byste si co znamená slovo Taoismus? Vzpomněli byste si na význam slova Glycerin? Víte co je Elektronický recept?

Klíčová slova: životopis, kdo je Magic Johnson?, popis, kdy se narodil Magic Johnson?, sport, místo narození, život, osobnost, kde se narodil Magic Johnson?, lexikon, Magic Johnson, sport, osobnosti, zajímavosti, wikipedie, informace

Pojem Magic Johnson je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Jiné zdroje informací o výrazu Magic Johnson

Zkusit najít termín Magic Johnson ve vyhledávači Yandex

Vyhledat heslo Magic Johnson ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat pojem Magic Johnson ve Wikislovníku

Hledat videa s názvem Magic Johnson na Youtube

Hledat termín Magic Johnson na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Magic Johnson například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve Wikipedii nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr náhodných osobností, odborných termínů, pojmů a hesel

Životopis, kdo je Magic Johnson? Stručná biografie

Teď už znáte odpověď na otázku Kdo je to Magic Johnson? Kdy se narodil Magic Johnson? Kde se narodil Magic Johnson? Magic Johnson je v sekci Sport

Kategorie sport, krasobruslařka, magic Johnson, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro Superia.cz. Navzdory veškeré pečlivosti neručíme za úplnost a správnost zveřejněného obsahu. Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Můžete také vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Magic Johnson kupříkladu v populární Wikipedii, kde naleznete delší popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Magic Johnson i v jiné kategorii než je sport.