Kdo je to?
Kdo je Vladimír Šmicer? Životopis Vladimír Šmicer, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Vladimír Šmicer

Kdo je Vladimír Šmicer? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Vladimír Šmicer je bývalý český fotbalový záložník, reprezentant a vítěz Ligy Mistrů. Šmicer se narodil v Děčíně. V šesti letech začal hrát za Verneřice, kde strávil následujících šest let (1979-1985). Poté přestoupil do týmu Kovostroj Děčín. V Děčíně hrál v letech 1985-1987. Z Děčína přestoupil do mládežnického týmu Slavia Praha. V devatenácti letech (sezóna 1992/1993) se probojoval do prvního týmu SK Slavia Praha. Ve Slavii během následujících čtyř sezón odehrál 81 utkání, ve kterých vstřelil 26 branek. Díky úspěšnému angažmá ve Slavii si jej vybral francouzský prvoligový klub RC Lens. V Lens Šmicer zůstal další tři sezóny (1996-1999), kdy v 91 utkáních vsítil 16 gólů.
Z Francie se Šmicer stěhoval do slavného anglického týmu FC Liverpool, kde se stal součástí týmu na dalších šest let (1999-2005). Během působení v Liverpoolu nastřílel Šmicer deset gólů. Na konci jeho poslední sezóny 2004/2005 se s klubem probojoval do finále Ligy Mistrů. Ve finále proti italskému klubu AC Milan nastoupil do druhého poločasu a dokázal vstřelit branku na 3:2. Poté Liverpool vyrovnal na 3:3 a po prodloužení došlo na penaltový rozstřel, ve kterém Šmicer proměnil také penaltu. Liverpool nakonec vyhrál a spolu s jeho českým spoluhráčem Milanem Barošem se stali prvními Čechy, kteří Ligu Mistrů vyhráli.
Z Liverpoolu se v létě 2005 stěhoval opět do Francie, tentokrát do klubu Girondins Bordeaux. V Bordeaux v průběhu sezón 2005-2007 odehrál 28 zápasů a připsal si tři branky. Po angažmá ve Francii se vrátil do Slavie Praha. V Českém klubu odehrál dvě sezóny, ve kterých přispěl svými zkušenostmi k zisku dvou mistrovských titulů (2007/2008 a 2008/2009). Profesionální kariéru Šmicer ukončil v průběhu sezóny 2008/2009 předčasně kvůli problémům s kolenem.
V České reprezentaci Šmicer debutoval v roce 1993. Největší úspěch zaznamenal na Mistrovství Evropy v Anglii, kde se s naší reprezentací dostal až do finále. Ve finále reprezentace podlehla Německu a Česká republika tak získala stříbrnou medaili. Zahrál si i na Mistrovství Evropy v Nizozemsku a Belgii 2000 a na Mistrovství Evropy v Portugalsku 2004. Z turnaje si Česká reprezentace přivezla bronzovou medaili. Za českou reprezentaci v letech 1995-2005 odehrál celkem 80 zápasů a vstřelil 27 branek.
Roku 2008 se stal vítězem v anketě Fotbalista roku v kategorii Osobnost ligy. Po konci kariéry získal funkci manažera české reprezentace, kterou zastával až do roku 2013.
Vladimír Šmicer je ženatý s Pavlínou Šmicerovou, se kterou má dceru Natálii a syna Jiřího.



Kdo je Vladimír Šmicer? Životopis Vladimír Šmicer, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Vladimír Šmicer

Národnost: česká
Datum narození: 24. 5. 1973
Místo narození: Děčín, Československo

Líbí se stručný životopis s osobou Vladimír Šmicer? Pak se podělte s jinými osobami na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Znáte termín Káva lungo? Vzpomněli byste si co označuje výraz Nouzový stav? Vzpomenete si na definici slova Askeze? Znáte termín Amuse bouche?

Klíčová slova: informace, wikipedie, osobnost, Vladimír Šmicer, kde se narodil Vladimír Šmicer?, život, popis, wiki, sport, zajímavosti, místo narození, lexikon, kdo je Vladimír Šmicer?, kdy se narodil Vladimír Šmicer?, datum narození, národnost

Pojem Vladimír Šmicer je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Více informací o pojmu Vladimír Šmicer lze najít v následujících zdrojích

Vyhledat slovo Vladimír Šmicer ve Wikipedii

Hledat slovo Vladimír Šmicer ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat pojem Vladimír Šmicer ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat výraz Vladimír Šmicer ve vyhledávači Yahoo

Hledejte bez špehování slovo Vladimír Šmicer ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Vladimír Šmicer například ve ruském vyhledávači Yandex, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, ve fulltextu Google.cz nebo v Google překladači.

Zkuste také následující odborné pojmy, osobnosti, termíny a hesla

Životopis, kdo je Vladimír Šmicer? Stručná biografie

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Vladimír Šmicer? Kdy se narodil Vladimír Šmicer? Kde se narodil Vladimír Šmicer? Vladimír Šmicer je v kategorii Sport

Kategorie sport, fotbalista, vladimír Šmicer, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Text zveřejněný na těchto webových stránkách má pouze informativní charakter a může obsahovat nepřesnosti či chyby. Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Pro aktuální informace zkuste hledat osobnost, osobu, člověka Vladimír Šmicer třeba v projektu Wikipedia, kde naleznete podrobně vysvětlený popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Vladimír Šmicer i v jiné kategorii než je sport.