Kdo je to?
Kdo je Zinédine Zidane? Životopis Zinédine Zidane, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Zinédine Zidane

Kdo je Zinédine Zidane? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Zinédine Zidane byl profesionální fotbalista. S fotbalem začínal v klubu AS Cannes, který hraje nižší francouzskou ligu. Dobrých výkonů si všiml klub FC Girondins de Bordeaux, nabídl Zidanovi smlouvu a ten se díky tomu dostal do nejvyšší francouzské soutěže. Po čtyřech letech přestoupil do Juventusu, kde se okamžitě stal základním členem sestavy. V klubu působil pět sezón a vybojoval dva ligové tituly. Úspěšný byl obzvlášť rok 1998, ve kterém za Juventus vyhrál titul, zahrál si finále Ligy mistrů, stal se mistrem světa a vyhrál Zlatý míč za nejlepšího fotbalistu Evropy. V roce 2001 přešel do Realu Madrid za tehdy rekordních 77,5 milionu eur. Hned v přestupové sezóně vyhrál Ligu mistrů a v následujícím roce vyhrál rovněž ligový titul.
Úspěšná byla také Zidanova reprezentační kariéra. Poprvé si reprezentační dres oblékl v roce 1994 a v roce 1996 se zúčastnil EURA. Z něj získal bronzovou medaili, účast ve finále překazila prohra s českou reprezentací. V roce 1998 se ve Francii konalo mistrovství světa, které Francie se Zidanem v sestavě vyhrála. V roce 2000 si znovu zahrál EURO, tentokrát Francie dokázala zvítězit, když ve finále porazila Itálii. Mistrovství světa roku 2006 bylo posledním turnajem kariéry. Francie se probojovala do finále proti Itálii. Zápas dopadl nerozhodně a v prodloužení se Zidane postaral o jeden z nejznámějších fotbalových momentů. Neustál totiž provokace Materazziho a dal mu hlavičku do hrudníku. Za tento faul byl vyloučen, Francie nakonec finále prohrála a loučení s kariérou tak dopadlo určitě jinak, než si představoval.
Po ukončení profesionální hráčské kariéry se Zidane stal trenérem. Začal jako asistent v Realu Madrid, za který v minulosti úspěšně hrál. Z role asistenta se v roce 2016 dostal až do pozice hlavního trenéra. Hned premiérová sezóna dopadla velmi úspěšně a s Realem Madrid vyhrál Ligu mistrů. To se podařilo zopakovat i v letech 2017 a 2018. Brzy po třetím vítězství však Zidane oznámil překvapivou rezignaci.



Kdo je Zinédine Zidane? Životopis Zinédine Zidane, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Zinédine Zidane

Národnost: francouzská
Datum narození: 23. června 1972
Místo narození: Marseille

Líbí se stručný životopis s osobou Zinédine Zidane? Pak se podělte s rodinou a kamarády na Pinterestu, Redditu, Twitteru anebo na Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Pamatujete si definici pojmu Verbální komunikace? Znáte definici termínu Logopedie? Znáte termín Adherence? Pamatujete si definici pojmu Akvizice?

Klíčová slova: osobnosti, biografie, místo narození, sport, wikipedie, lexikon, datum narození, kde se narodil Zinédine Zidane?, život, narození, Zinédine Zidane, životopis, wiki, popis, vysvětlení, osobnost

Pojem Zinédine Zidane je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte výraz Zinédine Zidane v dalších zdrojích

Najít heslo Zinédine Zidane ve Wikipedii

Hledat pojem Zinédine Zidane ve vyhledávači Yandex

Hledejte bez špehování slovo Zinédine Zidane ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít pojem Zinédine Zidane ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít výraz Zinédine Zidane ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Zinédine Zidane například ve vyhledávači Seznam.cz, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve fulltextu Google.cz, ve Wikipedii nebo v projektu slovnik.cz.

Další osobnosti, lidé, pojmy, významy slov, hesla, výrazy

Stručná biografie, resp. životopis osoby Zinédine Zidane

Nyní už nejspíš víte Kdo je to Zinédine Zidane? Kdy se narodil Zinédine Zidane? Kde se narodil Zinédine Zidane? Zinédine Zidane je v kategorii Sport

Kategorie sport, gymnasta, zinédine Zidane, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro server Superia.cz. Pečlivě jsme zkontrolovali všechny informace a údaje. Přesto však nevylučujeme, že je v textech chyba. Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Zkuste též najít informace osobnost, osobu, člověka Zinédine Zidane řekněme například v projektu Wikipedia, kde naleznete nejspíš podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Zinédine Zidane i v jiné kategorii než je sport.