Kdo je to?
Kdo je Milan Pacanda? Životopis Milan Pacanda, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Milan Pacanda

Kdo je Milan Pacanda? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Milan Pacanda je český fotbalista, který svá nejlepší fotbalová léta strávil v Brně. Narodil se 28. února 1978 v Teplicích. S fotbalem začínal v Brně a za místní Zbrojovku také nastoupil ke svému prvnímu ligovému utkání. Již v mládí bylo zřejmé, že v něm českému fotbalu roste velký talent. Ten se ještě více rozvíjel pod bedlivým dohledem uznávaného a respektovaného kouče mládeže Františka Harašty. Technicky skvěle vybavený fotbalista se již ve svých sedmnácti letech objevil na soupisce seniorského áčka. Vedení klubu si bylo vědomé jeho talentu a pojistilo si jej proto mnohaletou smlouvou. V té době bylo nadmíru jasné, že případný zájemce si za služby talentovaného hráče a reprezentanta do 21 let bude muset značně připlatit. A zájemce se skutečně našel. Tím klubem byla italská Bologna. Psal se duben 1999. Právě v den, kdy se měli zástupci obou klubů sejít, hrálo Brno ligové utkání se Žižkovem. V jednom ze soubojů fauloval žižkovský obránce Milana Pacandu tak nešťastně, že to tomuto velkému talentu českého fotbalu naprosto změnilo kariéru. Zranění bylo natolik vážné, že nejenže sešlo z přestupu do italské série A, ale celková prognóza byla značně nejistá. Následovala několikaměsíční rekonvalescence a když už se zdálo, že by mohl naskočit zpět do sestavy, obnovilo se během zimní přípravy zranění. Nastaly opět dlouhé měsíce léčby.
V té době svůj pocit beznaděje řešil nepříliš šťastným způsobem. Volný čas trávil v místních hernách a barech, utápěl se v alkoholu. Fotbal byl pro něj vším a najednou se zdálo, že slibně se rozvíjející kariéra definitivně skončila. Postupně se přidávaly dluhy. Po operacích a následných rehabilitacích se však přece jen zdálo, že by koleno mohlo zátěž profesionálního sportovce ještě zvládnout. V té době se ale jevily jako mnohem větší problém jeho životospráva a závislosti, jež si v předešlých měsících vytvořil. V té době zasáhli dva muži, kteří mu pomohli restartovat jeho kariéru a on se tak mohl v dalších letech odvděčit brněnskému fotbalu. Těmi muži byli trenér Karel Jarůšek a hráčský agent Pavel Paska. Dostal velmi přísný individuální trénink a k tomu zákaz jakýchkoliv dalších výstřelků v osobním životě. Na pár měsíců jej dokonce trenér Jarůšek ubytoval ve svém vlastním bytě, aby měl nad jeho dodržováním životosprávy naprostý přehled. V srpnu 2000 se tak Milan Pacanda vrátil na ligové trávníky v zápase se Spartou. V následujících sezónách se stal čtyřikrát nejlepším střelcem Brna a opět bavil diváky svým fotbalovým uměním. V červenci 2004 přestoupil do Sparty. Půl sezóny byl součástí základní sestavy letenského klubu, avšak po změně trenéra již nedostával tolik prostoru. Proto odešel na hostování do rakouského Innsbrucku. Po tomto angažmá stále ještě jako hráč Sparty odešel na hostování do mateřského Brna, kam nakonec přestoupil. Následovalo hostování ve Zlíně, v kazašské Karagandě a poté přestoupil do Znojma. Přišlo zranění a Milan Pacanda se již na ligové trávníky nevrátil. Později nastupoval ještě v nižších soutěžích za Rosice, Blučinu či Chvalovice.
Po konci profesionální kariéry se živil jako malíř pokojů. Později v jednom z brněnských hotelů začal pracovat na recepci a za barem. O jeho kariéře plné zvratů si můžeme přečíst v knize Milan Pacanda: Jackyll & Hyde.



Kdo je Milan Pacanda? Životopis Milan Pacanda, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Milan Pacanda

Národnost: česká
Datum narození: 28. února 1978
Místo narození: Teplice

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Milan Pacanda sdílet s jinými lidmi na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Znáte definici termínu Průměr? Pamatujete si definici pojmu Vinkulace? Vzpomněli byste si co označuje výraz Profylaxe? Vzpomněli byste si co znamená slovo Snowkiting?

Klíčová slova: národnost, kdo je Milan Pacanda?, životopis, popis, biografie, osobnost, zajímavosti, lexikon, místo narození, informace, Milan Pacanda, sport, život, narození, kde se narodil Milan Pacanda?, datum narození

Pojem Milan Pacanda je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Najít pojem Milan Pacanda na Google.cz

Hledat pojem Milan Pacanda ve vyhledávači Qwant

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Milan Pacanda ve Wikimedia Commons

Hledat heslo Milan Pacanda ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít pojem Milan Pacanda ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Milan Pacanda například v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v Lingea slovnících.

Jiné zajímavé termíny, pojmy, hesla, slova, osobnosti, lidi

Životopis, kdo je Milan Pacanda? Stručná biografie

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Milan Pacanda? Kdy se narodil Milan Pacanda? Kde se narodil Milan Pacanda? Milan Pacanda patří do kategorie Sport

Kategorie sport, jezdkyně formule, milan Pacanda, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Přes neustálou opakovanou kontrolu mohou být v textech chyby za něž se předem omlouváme. Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Zkuste též hledat informace osobnost, osobu, člověka Milan Pacanda dejme tomu například v otevřené encyklopedii Wikipedia, kde můžete najít rozsáhlejší popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Milan Pacanda i v jiné kategorii než je sport.