Kdo je to?
Kdo je Peter Krieger? Životopis Peter Krieger, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Peter Krieger

Kdo je Peter Krieger? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Peter Krieger je hokejový útočník, který se narodil 9. prosince 1993 v americkém městě Oakdale v Minnesotě. Své hokejové začátky neabsolvoval pod dohledem žádného kouče, jenž by v něm odhalil potenciální talent. Trénoval však pod bedlivým dohledem svého otce a staršího bratra na zamrzlém jezeře poblíž jejich domova. Otec tam synům dokonce nainstaloval i světla a sítě. V dětství Kriegera zajímaly i jiné sporty jako fotbal, americký fotbal nebo tenis. Přesto byl pro něj hokej jednoznačně první volbou už od jeho tří let.
Kromě hokeje a sportu měl Peter i jiné záliby. Již od útlého věku sledoval v televizi vyšetřovací metody agentů CIA a FBI a policistů. Tato práce ho natolik zaujala, že se rozhodl vystudovat St. Thomas Academy. Nějaký čas sloužil i v kanceláři šerifa. Uvědomil si však, jak nebezpečná tato práce může být, a to nejen pro něj, ale také pro jeho rodinu. Proto se dvojnásobný vítěz univerzitní NCAA ligy rozhodl pokračovat v hokejové kariéře.
I když se několika jeho tehdejším spoluhráčům povedlo prosadit se v nejprestižnější soutěži světa, Peterovi tato možnost stále unikala. Stále více si uvědomoval, že jeho technickému pojetí hokeje jsou mnohem více nakloněna širší evropská kluziště. V NHL je hokej přece jen více kontaktní. Tak si v sezóně 2019/2020 vyzkoušel své první zahraniční angažmá, a to ve švédském Västerviks IK. V 52 zápasech nasbíral 22 bodů. Poté se ještě na chvílí vrátil zpět domů a pro sezónu 2021/2022 podepsal smlouvu se slovenským Zvolenem, i když měl nabídky i z Rakouska a Česka. Ve 41 zápasech zaznamenal 38 kanadských bodů za 19 branek a 19 asistencí. Svými výkony zaujal pozornost ostravských Vítkovic, kam také v roce 2022 přestoupil. V Ostravě se mu velmi daří a zdá se, že panuje oboustranná spokojenost z uskutečněného přestupu. S manželkou bydlí v Heřmanicích.



Kdo je Peter Krieger? Životopis Peter Krieger, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Peter Krieger

Národnost: americká
Datum narození: 9. prosince 1993
Místo narození: Oakdale

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Peter Krieger? s dalšími lidmi na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Znáte definici termínu Tailleur? Vzpomněli byste si co znamená slovo Samomluva? Vzpomněli byste si co označuje výraz Imunologie? Víte co je Menšinová vláda?

Klíčová slova: popis, Peter Krieger, sport, osobnosti, datum narození, osobnost, kde se narodil Peter Krieger?, kdy se narodil Peter Krieger?, biografie, národnost, Peter Krieger, narození, život, kdo je Peter Krieger?, wiki, místo narození

Pojem Peter Krieger je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Vyhledat heslo Peter Krieger na Google.cz

Zkusit najít frázi Peter Krieger ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít pojem Peter Krieger ve Wikislovníku

Hledat termín Peter Krieger ve Wikipedii

Zkusit najít slovo Peter Krieger ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Peter Krieger například ve Wikipedii, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve vyhledávači Seznam.cz, ve fulltextu Google.cz nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodných výběr osobností, hesel, pojmů a odborných termínů

Biografie, životopis, kdo je to Peter Krieger?

Teď už víte Kdo je to Peter Krieger? Kdy se narodil Peter Krieger? Kde se narodil Peter Krieger? Peter Krieger se nachází v sekci Sport

Kategorie sport, jezdkyně formule, peter Krieger, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro Superia.cz. Předem se omlouváme za případné chyby v textech. Uvítáme vaši pomoc a zpětnou vazbu.Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. Čerstvé informace hledejte osobnost, osobu, člověka Peter Krieger kupř. v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete podrobnější popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Peter Krieger i v jiné kategorii než je sport.