Kdo je to?
Kdo byl Alfredo Di Stéfano? Životopis Alfredo Di Stéfano, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Alfredo Di Stéfano

Kdo byl Alfredo Di Stéfano? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Alfredo di Stéfano Laulhé byl argentinsko-španělský fotbalový útočník, trenér a dvojnásobný vítěz ankety Zlatý míč. Alfredo di Stéfano se narodil v argentinském hlavním městě Buenos Aires do rodiny italského imigranta. S rodinou v dětství žil na rodinné farmě, která byla od hlavního města vzdálená asi 100 km. Se svým mladším bratrem Tuliem jezdil na koních a hrával fotbal za místní fotbalový tým.
Roku 1943 se rodina vrátila do hlavního města Buenos Aires. Alfredo di Stéfano se připojil v 17 letech spolu se svým bratrem k juniorskému týmu nejlepšího argentinského klubu CA River Plate. V tomto klubu Alfredo působil v letech 1943-1949. První ligový titul získal v River Plate roku 1945. V sezóně 1946-1947 hostoval v týmu CA Huracán. Po návratu se z něj stal obávaný střelec a v sezóně 1947-1948 dopomohl 27 góly k zisku svého druhého ligového titulu.
Kvůli celonárodní stávce di Stéfano emigroval v roce 1949 do Kolumbie, kde se stal hráčem týmu FC Millonarios. V nejbohatším klubu Kolumbie hrál v letech 1949-1953. Během pěti sezón získal s týmem čtyři ligové tituly (1949, 1951-1953), jedno prvenství v ligovém poháru (1953) a dvakrát se stal králem střelců. Za čtyři roky v klubu odehrál 102 utkání a vstřelil 88 branek.
Po krachu týmu FC Millonarios di Stéfano emigroval do Španělska. Původně podepsal smlouvu s klubem FC Barcelona, ale ve stejné době vyjednával i s Realem Madrid. Nakonec se připojil k madridskému týmu. V Madridu odehrál celkem 11 sezón (1953-1964) a v lize přispěl 216 góly. Společně s maďarským fotbalistou Ferencem Puskásem vytvořili obávanou dvojici. V té době se začalo madridskému týmu přezdívat Bílý balet a di Stéfano obdržel přezdívku la saeta rubia (světlovlasý šíp). Za svého působení v Realu Madrid Alfredo získal 8 mistrovských titulů, prvenství ve španělskému poháru Copa del Rey a v letech 1956-1960 se stal pětkrát po sobě vítězem tehdy nové soutěže PMEZ (Pohár mistrů evropských zemí – dnešní Liga Mistrů). Dvakrát se stal nejlepším hráčem Evropy v anketě Zlatý míč (1957, 1959).
Z Madridu přestoupil v 38 letech do španělského týmu Espanyol Barcelona, kde hrál dvě sezóny (1964-1966).
Alfredo di Stéfano měl během života tři občanství. V letech 1947-1949 reprezentoval rodnou Argentinu a hned v roce 1947 s ní vyhrál turnaj Copa América. V následujících 5 letech odehrál 4 zápasy za Kolumbii. Od roku 1954 reprezentoval Španělsko a v 31 utkáních přispěl 23 brankami.
Po ukončení hráčské kariéry se vrhnul na trenérskou kariéru (1967-1991), během které trénoval španělské Elche, Bocu Juniors (mistr Argentiny 1969), Valencii (mistr Španělska 1970/1971, vítěz Poháru vítězů pohárů 1979/1980), Real Madrid (vítěz španělského superpoháru 1990), CA River Plate, aj.
Se svou ženou Sarou Freitesovou měl 6 dětí (4 dcery a 2 syny).
Alfredo di Stéfano zemřel na infarkt v červenci 2014 ve věku 88 let.



Kdo byl Alfredo Di Stéfano? Životopis Alfredo Di Stéfano, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Alfredo Di Stéfano

Národnost: argentinsko-španělská
Datum narození: 4. 7. 1926
Místo narození: Buenos Aires, Argentina
Datum úmrtí: 7. 7. 2014

Tento text (Alfredo Di Stéfano) můžete samozřejmě sdílet s přáteli a kamarády prostřednictvím sociálních sítích Facebook, Pinterest, Reddit nebo Twitter.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si na význam slova Osnova? Víte, co je to Textový editor? Víte co je Artritida? Rozumíte pojmu Bohatství?

Klíčová slova: Kdy zemřel Alfredo Di Stéfano, wikipedie, Alfredo Di Stéfano, popis, místo narození, datum úmrtí, Alfredo Di Stéfano, biografie, národnost, nežijící, národnost, datum narození, osobnost, informace, zajímavosti, narození

Pojem Alfredo Di Stéfano je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Internetové odkazy na vyhledávače

Hledat frázi Alfredo Di Stéfano ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít Alfredo Di Stéfano na Google.cz

Zkusit najít Alfredo Di Stéfano na Google obrázcích

Najít slovo Alfredo Di Stéfano ve Wikislovníku

Hledat frázi Alfredo Di Stéfano ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Alfredo Di Stéfano například ve Wikislovníku, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Lingea slovnících.

Často hledané pojmy, osobnosti, výrazy, odborné termíny a slova

Životopis, kdo je Alfredo Di Stéfano? Stručná biografie

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo byl Alfredo Di Stéfano? Kdy se narodil Alfredo Di Stéfano? Kde se narodil Alfredo Di Stéfano? Kdy zemřel Alfredo Di Stéfano? Alfredo Di Stéfano je v kategorii Sport

Kategorie sport, fotbalista, alfredo Di Stéfano, ilustrační obrázek

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Chyby vyhrazeny. Neručíme za faktickou přednost a aktuálnost informací. Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. Můžete též vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Alfredo Di Stéfano dejme tomu v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete nejspíš komplexnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Alfredo Di Stéfano i v jiné kategorii než je sport.