Kdo je to?
Kdo je to Volič? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Volič? Lidé, politika

Volič

Co znamená a jaký je význam slova Volič?

Volič je osoba, která se účastní volby.
V moderním kontextu jde obvykle o osoby, které se svým voličským hlasem podílejí na rozhodování o rozdělení moci ve státě prostřednictvím voleb.
V České republice se voliči mohou účastnit parlamentních, senátních a prezidentských voleb a dále voleb do Evropského parlamentu a do obecních a krajských zastupitelstev. Volit u nás může každá svéprávné osoba starší 18 let.
Volič předepsaným způsobem předá svůj hlas (typicky volební lístek s vybranou stranou či kandidátem vhodí do zapečetěné volební urny), a ten je následně započítán do celkového počtu hlasů. Volební systémy se mohou lišit podle konkrétní země i podle konkrétní volby (například přímé a nepřímé; jedno-či vícekolové apod.) Svobodné volby jsou jedním z hlavních pilířů demokratického státu.
Teoreticky je možné termín volič/volička vztáhnout i na jiné situace, ve kterých se vybírá z několika možností či se například volí osoby na určité posty, nebývá to však úplně zvykem.



Kdo je to Volič? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Volič? Lidé, politika

Sdílejte tuto stránku se slovem Volič se známými na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Vzpomenete si na definici slova Krédo? Vzpomněli byste si na význam slova Voluntarismus? Vzpomněli byste si co znamená slovo Cidlina? Znáte definici termínu Krátkozrakost?

Klíčová slova: definice, pojem, význam, původ slova, Volič, wiki, význam pojmu, formulace, odborný výraz, etymologie, wikipedie, popis, heslo, přesný výraz, lexikon, politika

Pojem Volič je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Hledejte pojem Volič v následujících vyhledávačích

Hledejte bez špehování slovo Volič ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít výraz Volič ve vyhledávači Yahoo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Volič ve Wikimedia Commons

Zkusit najít frázi Volič ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít výraz Volič ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Volič například v evropském vyhledávači Qwant, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve Wikislovníku, v Microsoft Bing nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodné definice slov, pojmů a odborných termínů, osobnosti

Vysvětlení významu slova Volič, definice, vysvětlení pojmu

Teď už znáte odpověď na otázku Kdo je to Volič? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Volič? Definice pojmu Volič je v kategorii Politika

Kategorie politika, politická mapa, volič, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Text zveřejněný na těchto webových stránkách má pouze informativní charakter a může obsahovat nepřesnosti či chyby. Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Pokuste se též vyhledat informace výraz,heslo, text, pojem řekněme v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete podrobně vysvětlený popis. Berte v úvahu, že termíny mohou mít víc definic podle různých oborů. Proto případně zapátrejte po pojmu Volič i v jiných kategoriích (než politika).