Kdo je to?
Kdo je to Parkurista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Parkurista? Lidé, sport

Parkurista

Jaký je význam slova Parkurista? Co to znamená?

Parkour je sport obvykle provozovaný v městském prostředí a spočívající v efektivním překonávání překážek pomocí přeskoků, lezení, akrobacie atd. Jde o specifický až umělecký způsob zdolávání jak přírodních (stromy, větve, kameny, voda...) překážek, tak těch městských (zábradlí, schody, betonové zábrany...) .
S parkourem je spojována určitá životní filozofie - svoboda pohybu, efektivní využití energie, snaha o dosažení dokonalosti pohybu.
Jde o moderní sport, který vznikl na konci 20. století ve Francii. V posledních letech se parkour pomalu začíná profesionalizovat a začínají vznikat oficiální parkourové soutěže.



Kdo je to Parkurista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Parkurista? Lidé, sport

Sdílejte tuto stránku se slovem Parkurista se známými na svých sociální sítě (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest)..

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Znáte definici termínu TeamGym? Znáte pojem Free running? Vzpomněli byste si co označuje výraz Vernisáž? Vzpomenete si na definici slova Čamara?

Klíčová slova: wikipedie, význam pojmu, formulace, význam, pojem, přesný význam, Parkurista, význam slova, sport, přesný výraz, sport, co znamená, lexikon, synonymum, vysvětlení, termín

Pojem Parkurista je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Jiné informační zdroje o frázi Parkurista

Vyhledat pojem Parkurista ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Parkurista ve Wikimedia Commons

Najít heslo Parkurista ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat výraz Parkurista ve Wikislovníku

Hledat videa s názvem Parkurista na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Parkurista například v Google obrázcích, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve ruském vyhledávači Yandex, v metavyhledávači Info.com nebo v Lingea slovnících.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Vysvětlení významu slova Parkurista, definice, vysvětlení pojmu

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Parkurista? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Parkurista? Definice pojmu Parkurista je v kategorii Sport

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Omlouváme se za případné neaktuální údaje a pravopisné chyby na webových stránkách. Snažíme se neustále zlepšovat obsah a kvalitu stránek, a vaše zpětná vazba je pro mě velmi důležitá. Děkujeme za pochopení.Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. Zkuste též hledat informace pojem, text, definici, řekněme na webovkách projektu Wikipedia, kde můžete najít nejspíš delší text. Nezapomeňte, že termíny a hesla mohou mít víc významů vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než Sport).