Kdo je to?
Kdo je to Parkurista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Parkurista? Lidé, sport

Parkurista

Co znamená a jaký je význam slova Parkurista?

Parkour je sport obvykle provozovaný v městském prostředí a spočívající v efektivním překonávání překážek pomocí přeskoků, lezení, akrobacie atd. Jde o specifický až umělecký způsob zdolávání jak přírodních (stromy, větve, kameny, voda...) překážek, tak těch městských (zábradlí, schody, betonové zábrany...) .
S parkourem je spojována určitá životní filozofie - svoboda pohybu, efektivní využití energie, snaha o dosažení dokonalosti pohybu.
Jde o moderní sport, který vznikl na konci 20. století ve Francii. V posledních letech se parkour pomalu začíná profesionalizovat a začínají vznikat oficiální parkourové soutěže.



Kdo je to Parkurista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Parkurista? Lidé, sport

Sdílejte tento text s heslem Parkurista s jinými lidmi na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Znáte definici termínu TeamGym? Víte co je Punč? Vzpomněli byste si co označuje výraz Vernisáž? Vzpomněli byste si co označuje výraz Cappuccino?

Klíčová slova: informace, wiki, slovo, definice, význam pojmu, Parkurista, význam, přesný výraz, synonymum, odborný výraz, vysvětlení, sport, sport, termín, lexikon, přesný výraz

Pojem Parkurista je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informace o pojmu Parkurista hledejte v níže uvedených zdrojích

Hledejte bez špehování slovo Parkurista ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat heslo Parkurista ve fulltextu Seznam.cz

Hledat výraz Parkurista ve vyhledávači Qwant

Najít heslo Parkurista ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat slovo Parkurista ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Parkurista například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v evropském vyhledávači Qwant nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Zkuste také následující odborné pojmy, osobnosti, termíny a hesla

Co znamená Parkurista? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Parkurista? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Parkurista? Definice pojmu Parkurista patří do kategorie Sport

Kategorie sport, krasobruslař, parkurista, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Texty mohou obsahovat chyby. Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Zkuste najít informace výraz, slovo, definici, slovíčko kupříkladu v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete delší popis. Berte prosím v potaz, že jednotlivá slova mohou mít víc definic v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste najít odborný termín i v jiné sekci než v sport.