Kdo je to?
Kdo je Sebastian Vettel? Životopis Sebastian Vettel, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Sebastian Vettel

Kdo je Sebastian Vettel? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Sebastian Vettel je automobilový závodník a pilot Formule 1. Jako mnoho jiných závodníků, i on v dětství začal na motokárách, na kterých vyhrál řadu závodů. V roce 2005 začal jezdit závody Formule 3 a o rok později získal druhé místo na mistrovství Evropy. Díky těmto úspěchům se za stáj BMW Sauber dostal do Formule 1. Začínal jako rezervní a testovací jezdec, hlavním jezdcem byl stabilně Robert Kubica. Ten se však v roce 2007 zranil a Vettel díky tomu jel Grand Prix USA. Tam získal osmé místo, tedy poslední místo, za které se udílejí body. Tím se stal nejmladším jezdcem Formule 1, který zvládl bodovat. V té době mu bylo necelých dvacet let. V letech 2007 až 2008 závodil za tým Toro Rosso, poté přestoupil do stáje Red Bull Racing. Za Red Bull závodil až do roku 2014 a do této doby spadá nejúspěšnější období jeho kariéry, protože v letech 2010, 2011, 2012 a 2013 dokázal vyhrát mistrovské tituly. V roce 2015 přestoupil do slavné stáje Ferrari, ale další tituly nepřidal. Od roku 2021 závodí za tým Aston Martin.



Kdo je Sebastian Vettel? Životopis Sebastian Vettel, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Sebastian Vettel

Národnost: německá
Datum narození: 3. července 1987
Místo narození: Heppenheim

Tento text (Sebastian Vettel) můžete samozřejmě sdílet s vašimi známými a kamarády na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Víte co je Polemika? Vzpomněli byste si co označuje výraz Widget? Rozumíte pojmu Galgán? Znáte termín Balustráda?

Klíčová slova: zajímavosti, wikipedie, osobnost, sport, informace, Sebastian Vettel, místo narození, kdo je Sebastian Vettel?, datum narození, sport, kdy se narodil Sebastian Vettel?, osobnosti, kde se narodil Sebastian Vettel?, narození, biografie, životopis

Pojem Sebastian Vettel je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Linky na jiné informační zdroje

Zkusit najít termín Sebastian Vettel v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledejte bez špehování slovo Sebastian Vettel ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat frázi Sebastian Vettel ve vyhledávači Yahoo

Hledat heslo Sebastian Vettel ve Wikislovníku

Najít heslo Sebastian Vettel ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Sebastian Vettel například ve fulltextu Yahoo.com, v Google překladači, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v Lingea slovnících.

Jiné zajímavé termíny, pojmy, hesla, slova, osobnosti, lidi

Stručná biografie, resp. životopis osoby Sebastian Vettel

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Sebastian Vettel? Kdy se narodil Sebastian Vettel? Kde se narodil Sebastian Vettel? Sebastian Vettel se nachází v sekci Sport

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Předem se omlouváme za případné chyby v textech. Uvítáme vaši pomoc a zpětnou vazbu.Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. Zkuste najít informace osobnost, osobu, člověka Sebastian Vettel dejme tomu např. v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Sebastian Vettel i v jiné kategorii než je sport.