Kdo je to?
Kdo je Marcel Dionne? Životopis Marcel Dionne, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Marcel Dionne

Kdo je Marcel Dionne? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Marcel Dionne byl významný kanadský hokejista.
Do NHL byl Dionne draftován v roce 1971, začínal v týmu Detroit Red Wings. Od roku 1975 potom hrál za Los Angeles Kings, kde strávil své nejúspěšnější roky. Poslední část kariéry strávil v New York Rangers.
Přestože jde o jednoho z nejúspěšnějších hráčů historie NHL, nikdy nedosáhl na Stanley Cup. Jeho aktivní hokejová kariéry trvala 18 let - 1971-1989.
První roky strávené v Detroit Red Wings nebyly příliš úspěšné, neboť se tým nebyl schopný probojovat do play-off. Přechod do Los Angeles Kings byl pro Dionneho kariéru naprosto zásadní. Následujících 11 a půl sezóny v tomto týmu patřil mezi nejproduktivnější hráče NHL. Právě v tomto období si celkem osmkrát zahrál v NHL All-Star Game a několikrát byl zvolen do NHL First team All-Star. Jeho nejúspěšnější sezóna byla 1979-80, kdy nasbíral 179 bodů. V roce 1987 však přišly neshody s koučem Patem Quinnem a Dionne nakonec přešel k New York Rangers, kde bez většího úspěchu ukončil o dva roky později svou hokejovou kariéru.
Marcel Dionne spolu s kanadským týmem třikrát dosáhl na medaili z Mistrovství světa v ledním hokeji - má tři bronzy z let 1978, 1983 a 1986.
V roce 1992 byl Marcel Dione uveden do Hokejové síně slávy.



Kdo je Marcel Dionne? Životopis Marcel Dionne, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Marcel Dionne

Národnost: kanadská
Datum narození: 3. srpna 1951
Místo narození: Drummondville, Québec, Kanada

Popis osobnosti Marcel Dionne můžete sdílet s přáteli a kamarády na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Znáte pojem HIV? Vzpomněli byste si co označuje výraz Sedmá nemoc? Pamatujete si definici pojmu Absolutorium? Znáte termín HDP?

Klíčová slova: sport, kdo je Marcel Dionne?, informace, osobnost, kde se narodil Marcel Dionne?, Marcel Dionne, kdy se narodil Marcel Dionne?, datum narození, zajímavosti, vysvětlení, lexikon, wikipedie, národnost, wiki, popis, místo narození

Pojem Marcel Dionne je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Více informací o pojmu Marcel Dionne lze najít v následujících zdrojích

Zkusit najít heslo Marcel Dionne ve vyhledávači Yahoo

Hledejte bez špehování slovo Marcel Dionne ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Marcel Dionne ve Wikimedia Commons

Vyhledat pojem Marcel Dionne ve Wikislovníku

Najít výraz Marcel Dionne ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Marcel Dionne například ve vyhledávači Seznam.cz, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve fulltextu Yahoo.com, ve fulltextu Google.cz nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Životopis, kdo je Marcel Dionne? Stručná biografie

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Marcel Dionne? Kdy se narodil Marcel Dionne? Kde se narodil Marcel Dionne? Marcel Dionne je v kategorii Sport

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Nemůžeme ručit za přesnost, správnost a aktuálnost informací. Veškeré zde uvedené informace jsou bez záruky. Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Čerstvé informace hledejte osobnost, osobu, člověka Marcel Dionne třeba ve Wikipedii, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Marcel Dionne i v jiné kategorii než je sport.