Kdo je to?
Kdo je Ladislav Špaček? Životopis Ladislav Špaček, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Ladislav Špaček

Kdo je Ladislav Špaček? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Ladislav Špaček je český spisovatel, znalec etikety a bývalý prezidentský mluvčí.
Absolvoval Pedagogickou fakultu Ostravské univerzity a Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy. Následně se věnoval výuce bohemistiky.
Po roce 1989 přešel k novinařině, kdy působil v Československé televizi. Od roku 1992 potom zastával funkci tiskového mluvčího prezidenta Václava Havla.
Známý je především jako popularizátor etikety. Etiketa je tématem řady jeho přednášek, knih i televizních pořadů. Z toho důvodu se mu někdy přezdívá Mistr Etiketa.
Ladislav Špaček je autorem celé řady knih. Např.: Velká kniha etikety (2005), Etiketa do kapsy (2016), Moderní etiketa (2019) nebo Etiketa stolování - O dobrých mravech a gastronomii (2021). Některé jeho knihy se zaměřují na dětského čtenáře; např: Tereza - Etiketa pro dívky (2014) nebo Etiketa pro holky a kluky (2022).



Kdo je Ladislav Špaček? Životopis Ladislav Špaček, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Hlavní informace o osobě Ladislav Špaček

Národnost: česká
Datum narození: 17. srpna 1949
Místo narození: Ostrava

Popis osobnosti Ladislav Špaček můžete sdílet s vašimi známými a kamarády na internetových sociálních sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter (síť X) či Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Vzpomenete si na definici slova Oscilace? Vzpomenete si na definici slova Zubrovka? Vzpomněli byste si co znamená slovo Kastrace? Vzpomněli byste si na význam slova Aprobace?

Klíčová slova: život, politika, popis, národnost, kdy se narodil Ladislav Špaček?, wiki, osobnost, zajímavosti, politika, vysvětlení, lexikon, osobnosti, kde se narodil Ladislav Špaček?, datum narození, wikipedie, biografie

Pojem Ladislav Špaček je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Jiné informační zdroje o frázi Ladislav Špaček

Vyhledat pojem Ladislav Špaček ve Wikislovníku

Vyhledat heslo Ladislav Špaček ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít Ladislav Špaček ve vyhledávači Yahoo

Hledat výraz Ladislav Špaček ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Ladislav Špaček na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Ladislav Špaček například v Google obrázcích, v Lingea slovnících, v Seznam.cz slovníku cizích slov, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Stručná biografie, resp. životopis osoby Ladislav Špaček

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Ladislav Špaček? Kdy se narodil Ladislav Špaček? Kde se narodil Ladislav Špaček? Ladislav Špaček se nachází v sekci Politika

Sepsáno redaktory Superia.cz. Omlouváme se za možné chyby v textech. Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. Doporučujeme zkusit nalézt informace osobnost, osobu, člověka Ladislav Špaček řekněme na webovkách projektu Wikipedia, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Ladislav Špaček i v jiné kategorii než je politika.