Kdo je to?
Kdo je Lenka Bradáčová? Životopis Lenka Bradáčová, osobnosti, slavná žena z kategorie politika

Lenka Bradáčová

Kdo je Lenka Bradáčová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Lenka Bradáčová je česká státní zástupkyně. Od roku 2012 zastává post vrchní státní zástupkyně v Praze.
Vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy a dosáhla titulu JUDr. a Ph.D.
Po studiích začala pracovat jako státní zástupkyně v Litoměřicích. V roce 2012 se stala vrchní státní zástupkyní v Praze. V rámci České republiky jde o významnou funkci, neboť v soustavě státních zastupitelství jde o jeden z nejvyšších postů. Nejvyšší státní zástupce má sídlo v Brně, pak následuje dvojice Vrchních státních zastupitelství v Praze a Olomouci a následují krajská a okresní státní zastupitelství.
Jméno Lenky Bradáčové zaznívá v mediálním prostoru poměrně často, protože dozorovala řadu velkých a důležitých trestních kauz. Zřejmě nejznámější je úplatkářská kauza politika Davida Ratha. Dále dozorovala například kauzu Bereta, ve které docházelo k vynášení informací z trestního řízení.



Kdo je Lenka Bradáčová? Životopis Lenka Bradáčová, osobnosti, slavná žena z kategorie politika

Hlavní data o osobě Lenka Bradáčová

Národnost: česká
Datum narození: 1. března 1973
Místo narození: Roudnice nad Labem

Tento text (Lenka Bradáčová) můžete samozřejmě sdílet s vašimi známými a kamarády na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si co znamená slovo Panko strouhanka? Znáte termín Black friday? Víte, co je to Apnoe? Víte, co je to Revma?

Klíčová slova: wikipedie, wiki, vysvětlení, osobnost, informace, život, politika, kdy se narodila Lenka Bradáčová?, zajímavosti, biografie, Lenka Bradáčová, Lenka Bradáčová, kde se narodila Lenka Bradáčová?, popis, politika, místo narození

Pojem Lenka Bradáčová je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Hledejte výraz Lenka Bradáčová v dalších zdrojích

Zkusit najít frázi Lenka Bradáčová ve vyhledávači Qwant

Najít termín Lenka Bradáčová ve Wikislovníku

Vyhledat termín Lenka Bradáčová ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít výraz Lenka Bradáčová ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat pojem Lenka Bradáčová na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Lenka Bradáčová například ve ruském vyhledávači Yandex, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Výběr z náhodných odborných pojmů, osobností, hesel, termínů

Stručná biografie, resp. životopis osoby Lenka Bradáčová

Teď už znáte odpověď na otázku Kdo je to Lenka Bradáčová? Kdy se narodila Lenka Bradáčová? Kde se narodila Lenka Bradáčová? Lenka Bradáčová se nachází v sekci Politika

Kategorie politika, vlajka tři barvy, lenka Bradáčová, ilustrační obrázek

Napsáno redaktory Superia.cz. Přes veškerou snahu se mohou v textech vyskytovat faktické i pravopisné chyby za což se předem omlouváme. Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Zkuste hledat informace osobnost, osobu, člověka Lenka Bradáčová řekněme na české Wikipedii, kde naleznete o něco delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Lenka Bradáčová i v jiné kategorii než je politika.