Kdo je to?
Kdo je to Republikán? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Republikán? Lidé, politika

Republikán

Co znamená a jaký je význam slova Republikán?

Republikán je označení pro přívržence jedné ze dvou nejsilnějších politických stran v USA. Republikánská strana vznikla v polovině 19. století a sdružovala odpůrce otrokářství. Nejvýznamnějším republikánským vůdcem byl v té době prezident Abraham Lincoln, dále pak prezidenti Roosevelt a Hoover, Nixon a Reagan. Republikáni vévodili americké politické scéně až do roku 1933.
Základem jejich filozofie je podpora svobody podnikání a individualismu, má mnoho společného s pravicí. Republikáni se drží teze, že ekonomické a politické stability lze dosáhnout tehdy, bude – li omezena moc federální vlády. Jako symbol si republikáni zvolili slona.



Kdo je to Republikán? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Republikán? Lidé, politika

Tento text (Republikán) můžete sdílet s přáteli na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Víte, co je to Čakra? Znáte definici termínu Protektorát? Vzpomněli byste si na význam slova Redundance? Pamatujete si definici pojmu Šábes?

Klíčová slova: pojem, politika, etymologie, co znamená, přesný výraz, Republikán, synonymum, přesný význam, význam pojmu, význam, termín, odborný výraz, Republikán, lexikon, wiki, informace

Pojem Republikán je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Vyhledat termín Republikán ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat heslo Republikán ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat výraz Republikán na Google obrázcích

Hledat videa s názvem Republikán na Youtube

Hledejte bez špehování slovo Republikán ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Republikán například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve fulltextu Google.cz, v evropském vyhledávači Qwant nebo v Google překladači.

Doporučujeme tyto osobnosti, pojmy, výrazy a termíny

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Republikán

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku Kdo je to Republikán? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Republikán? Definice pojmu Republikán patří do kategorie Politika

Kategorie politika, vlajka kompilace, republikán, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro server Superia.cz. Informace jsou bez jakékoliv záruky, neručíme za faktickou správnost, aktuálnost a jazykovou přesnost uvedených informací. Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. Vyzkoušejte nalézt informace výraz, slovo, definici, slovíčko dejme tomu například na české Wikipedii, kde naleznete nejspíš komplexnější text. Nezapomeňte, že jednotlivé výrazy mohou mít víc významů v závislosti na oboru a kontextu. Radíme proto zkusit hledat pojem Republikán v dalších sekcích tohoto webu, v jiné kategorii než je politika.

Víte, že rychlost vašeho hardware můžete změnit pomocí benchmarku?