Kdo je to?
Kdo je Michael Phelps? Životopis Michael Phelps, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Michael Phelps

Kdo je Michael Phelps? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Michael Phelps je úspěšný plavec, který vyhrál mnoho olympijských medailí. Jeho medailové úspěchy jsou rekordní. Na olympijských hrách získal celkově 28 medailí, z toho 23 bylo zlatých. Výjimečně úspěšné byly zejména Letní olympijské hry v roce 2008, kdy v Pekingu dokázal vybojovat 8 zlatých medailí. Alespoň několik zlatých medailí však získal na předešlých hrách v roce 2004 a také v těch následujících v letech 2012 a 2016. Další bude moci přidat až v roce 2021, protože Olympijské hry v Tokiu se kvůli celosvětové pandemii musely o rok odložit. Phelps je rovněž držitelem tří světových rekordů: na 100 a 200 metrů motýlkem a na 400 metrů polohový závod. Předmětem rozborů je nejen jeho plavecký styl, ale také tělesná konstituce, která je jako stvořená pro plavání. Má dlouhé a hubené tělo, velké rozpětí paží, krátké nohy a velká chodidla s takzvaně gumovými kotníky, které umožňují maximální ohebnost a tím pádem také maximální záběr. S modelkou Nicole Johnsonovou má tři děti. Jeho dobrým přítelem je Ryan Lochte, další úspěšný americký plavec.



Kdo je Michael Phelps? Životopis Michael Phelps, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Michael Phelps

Národnost: americká
Datum narození: 30. června 1985
Místo narození: Baltimore, Maryland, USA

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Michael Phelps? s dalšími lidmi na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Vzpomenete si na definici slova Touha? Vzpomněli byste si na význam slova Fruktóza? Vzpomněli byste si co znamená slovo Astrachán? Znáte definici termínu Mykologie?

Klíčová slova: lexikon, narození, vysvětlení, wiki, kdy se narodil Michael Phelps?, popis, informace, zajímavosti, Michael Phelps, sport, wikipedie, biografie, národnost, kdo je Michael Phelps?, Michael Phelps, datum narození

Pojem Michael Phelps je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné weby a vyhledávače

Zkusit najít slovo Michael Phelps ve fulltextu Seznam.cz

Najít termín Michael Phelps ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat výraz Michael Phelps ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat videa s názvem Michael Phelps na Youtube

Hledejte bez špehování slovo Michael Phelps ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Michael Phelps například ve fulltextu Google.cz, v projektu slovnik.cz, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v Google překladači.

Doporučené odborné pojmy, osobnosti, termíny, výrazy a hesla

Biografie, životopis, kdo je to Michael Phelps?

Teďka už zajisté víte Kdo je to Michael Phelps? Kdy se narodil Michael Phelps? Kde se narodil Michael Phelps? Michael Phelps se nachází v sekci Sport

Kategorie sport, golfistka, michael Phelps, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Předem se omlouváme za případné chyby v textech. Uvítáme vaši pomoc a zpětnou vazbu.Informace uvedené zde mohou být zastaralé či neaktuální. Texty neaktualizujeme pravidelně. Můžete také vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Michael Phelps kupř. v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete podrobnější popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Michael Phelps i v jiné kategorii než je sport.