Kdo je to?
Kdo byl Art Ross? Životopis Art Ross, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Art Ross

Kdo byl Art Ross? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Art Ross byl hokejový obránce a trenér původem z Kanady. Narodil se v provincii Ontario ve městě Naughton, ale vyrůstal v Montréalu. Jeho prvním amatérským působištěm se v jeho 16 letech stal tým Montréal Westmount, kde Roos odehrál celkem 3 sezony. Další sezonu strávil v týmu Brandon Elks z Manitoby a o rok později se radoval z prvního Stanley Cupu, když hrál za tým Kenora Thistles. Sezonu na to se stěhoval zpět do klubu Montreal Wanderers, se kterým vyhrál druhý Stanley Cup.
Po celkem 6 sezonach v týmu Montreal Wanderers přestoupil do týmu Ottawa Senators (1914/1915), kde hrál celkem 2 sezony. Odtud se vrátil opět do Montreal Wanderers. Po první sezoně se dostali do NHL, avšak Montreal musel ze soutěže odstoupit kvůli shoření jejich stadionu. Ross po této události ukončuje hráčskou kariéru.
Na led se vrátil jako rozhodčí a poté i jako trenér v NHL, když začal koučovat tým Hamilton Tigers. Pro sezonu 1924/1925 se stal součástí nově vzniklého týmu z Bostonu, kterému Ross vymyslel druhý název Bruins, což znamená v překladu medvědi. U týmu vydržel celkem 18 sezon, během kterých vyhrál 2x Stanley Cup (1929, 1939). Trenérskou kariéru ukončil v roce 1954.
V roce 1949 se Ross dostal do Hokejové síně slávy. Byl po něm pojmenován pohár Art Ross Trophy, kterou každou sezonu získá vítěz kanadského bodování.



Kdo byl Art Ross? Životopis Art Ross, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Art Ross

Národnost: kanadská
Datum narození: 13. 1. 1885
Místo narození: Walden, Kanada
Datum úmrtí: 5. 8. 1964

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Art Ross? s vaším okruhem známých osob na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Rozumíte pojmu Obelisk? Rozumíte pojmu Lol? Znáte definici termínu Protonová léčba? Znáte pojem Člunkový běh?

Klíčová slova: wikipedie, osobnosti, vysvětlení, národnost, datum úmrtí, národnost, Art Ross, životopis, datum narození, sport, kdo to je, kdy se narodil Art Ross?, nežijící, lexikon, popis, narození

Pojem Art Ross je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Pro více informací o heslu Art Ross zkuste navštívit tyto odkazy

Zkusit najít pojem Art Ross na Google obrázcích

Zkusit najít heslo Art Ross ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít pojem Art Ross na Google.cz

Vyhledat heslo Art Ross ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít Art Ross v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Art Ross například ve Wikislovníku, v Lingea slovnících, v metavyhledávači Info.com, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v Google překladači.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Stručná biografie, resp. životopis osoby Art Ross

Nyní již víte Kdo byl Art Ross? Kdy se narodil Art Ross? Kde se narodil Art Ross? Kdy zemřel Art Ross? Art Ross patří do sekce Sport

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Naše stránky mají pouze informativní charakter, neručíme za tiskové chyby. Upozorňujeme, že informace na tomto webu mohou být neaktuální či zastaralé. Čerstvé informace hledejte osobnost, osobu, člověka Art Ross např. v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Art Ross i v jiné kategorii než je sport.