Kdo je to?
Kdo je Tomáš Hertl? Životopis Tomáš Hertl, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Tomáš Hertl

Kdo je Tomáš Hertl? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Tomáš Hertl je hokejový útočník, který v současné době hraje v NHL za tým San Jose Sharks. Svou kariéru začínal ve Slavii Praha. Vedle slávistického dresu pravidelně oblékal dresy mládežnických reprezentací. V sezóně 2012-2013 se pražský klub umístil na třetím místě extraligové tabulky a Hertl získal bronzovou medaili z nejvyšší české soutěže. Ta mu však byla malá, proto se rozhodl zkusit štěstí ve slavné NHL, která je snem každého hokejisty.
V roce 2012 byl draftován kalifornským klubem San Jose Sharks. V sezóně 2013-2014 měl na nováčka skvělá čísla v kanadském bodování, když se mu v 37 zápasech podařilo získat 25 bodů za 15 gólů a 10 přihrávek. V zápase proti slavným New York Rangers vstřelil dokonce čtyři góly a rychle se vypracoval na jednoho z nejznámějších českých hokejistů v NHL. Slibně rozjetou sezónu ukončilo zranění kolene, které utrpěl po faulu od Dustina Browna. Zranění ho připravilo nejen o zbytek sezóny NHL, ale také o zimní olympiádu v Soči.
Komplikované poranění kolene se léčilo pomalu a zabrzdilo kariéru, kterou se zájmem sledovala celá NHL. Navzdory tomu se Hertl v nejlepší hokejové lize udržel a přidával slušnou porci gólů i asistencí. V sezóně 2018-2019 měl průměr téměř bod na zápas, když v 77 zápasech získal 74 kanadských bodů. V dalších letech si udržoval dobrou výkonnost i produktivitu, ale odehrál výrazně méně zápasů kvůli zranění kolene, které se často obnovovalo a vyžadovalo léčbu. V roce 2021 začal svou osmou sezónu v NHL, od které očekává nejen pravidelnou porci gólů, ale především pevné zdraví, aby mohl odehrát maximum zápasů a ukázat nesporné hokejové kvality.



Kdo je Tomáš Hertl? Životopis Tomáš Hertl, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Tomáš Hertl

Národnost: česká
Datum narození: 12. listopadu 1993
Místo narození: Praha

Tento text (Tomáš Hertl) můžete samozřejmě sdílet s kamarády na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Víte co je Vinkulace? Pamatujete si definici pojmu Právo? Rozumíte pojmu Fleece? Vzpomněli byste si co znamená slovo Hlezno?

Klíčová slova: sport, místo narození, osobnost, sport, život, kdo je Tomáš Hertl?, Tomáš Hertl, kde se narodil Tomáš Hertl?, wiki, Tomáš Hertl, osobnosti, wikipedie, zajímavosti, lexikon, narození, datum narození

Pojem Tomáš Hertl je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Internetové odkazy na vyhledávače

Zkusit najít výraz Tomáš Hertl ve vyhledávači Qwant

Hledat frázi Tomáš Hertl ve vyhledávači Yandex

Najít výraz Tomáš Hertl na Google obrázcích

Vyhledat výraz Tomáš Hertl ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat videa s názvem Tomáš Hertl na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Tomáš Hertl například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v metavyhledávači Info.com, ve fulltextu Yahoo.com nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Často hledané výrazy, osobnosti, termíny a odborné pojmy

Životopis, kdo je Tomáš Hertl? Stručná biografie

Právě nyní již víte Kdo je to Tomáš Hertl? Kdy se narodil Tomáš Hertl? Kde se narodil Tomáš Hertl? Tomáš Hertl se nachází v kategorii Sport

Kategorie sport, lyžařka, tomáš Hertl, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Snažíme se, aby všechny informace byly správné, úplné a aktuální, ale někdy se může stát, že se objeví nějaká nepřesnost. Děkujeme za pochopení. Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. Zkuste též hledat informace osobnost, osobu, člověka Tomáš Hertl dejme tomu na české Wikipedii, kde naleznete nejspíš komplexnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Tomáš Hertl i v jiné kategorii než je sport.

Znáte zkratky POV, SJM nebo FTW? Tyto a dalších 1000 jiných zkratek naleznete zde.