Kdo je to?
Kdo byl Bill Tilden? Životopis Bill Tilden, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Bill Tilden

Kdo byl Bill Tilden? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Bill Tilden byl významný americký tenista, který profesionálně hrál v první polovině 20. století.
Tilden se tenisu věnoval už od mládí a do velkého tenisového světa vstoupil už po roce 1910.
V době jeho tenisové kariéry byly striktně odděleny tenisové turnaje pro amatéry a profesionály. Spoustu velkých úspěchů nasbíral Tilden ještě jako amatér. V letech 1920-1925 a 1929 vyhrál grandslamy na US Open a v roce 1930 Wimbledon. Na pozici světové jedničky se pohyboval neuvěřitelných sedm let. Do profesionálního tenisu přešel v roce 1931.
Jako profesionál pak Tilden vyhrál tři Pro Slam turnaje - US Pro v roce 1931 a 1935 a French Pro v roce 1934.
Tilden neexceloval jenom v singlu, ale získal řadu vítězství i v deblu (např. Wimbledon 1927 nebo několikásobné vítězství na US Open). Zásadní byl jeho přínos pro americký tým v Davis Cupu, kdy dokázali Američané vyhrát tuto trofej v letech 1920-1926.
Na vrcholu slávy byl Tilden ve 20. a 30. letech, nicméně hrál i mnoho let poté a stále byl schopný dosahovat kvalitních výsledků - profesionální kariéru ukončil až v roce 1946.
Zemřel v poměrně nízkém věku - v 60 letech na srdeční selhání.
Tilden bral tenis nejen jako vrcholový sport, ale také jako vědu - například napsal knihu o tenisové technice. Mimo jiné také teoreticky rozebíral důležitost sedmého gamu při hře kvalitativně vyrovnaných soupeřů. I proto se tomuto gamu někdy říká Tildenův game.



Kdo byl Bill Tilden? Životopis Bill Tilden, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Bill Tilden

Národnost: americká
Datum narození: 10. února 1893
Místo narození: Filadelfie, USA
Datum úmrtí: 5. června 1953

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Bill Tilden sdílet s jinými lidmi na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Vzpomenete si na definici slova Endoskopie? Vzpomenete si na definici slova Výročí svatby? Vzpomněli byste si co znamená slovo Domicil? Vzpomněli byste si na význam slova Papája?

Klíčová slova: život, narození, národnost, osobnosti, kde se narodil Bill Tilden?, wikipedie, biografie, národnost, sport, Bill Tilden, Bill Tilden, osobnost, kdo to je, datum úmrtí, informace, Kdy zemřel Bill Tilden

Pojem Bill Tilden je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Internetové odkazy na vyhledávače

Zkusit najít termín Bill Tilden na Google.cz

Vyhledat termín Bill Tilden ve Wikislovníku

Zkusit najít termín Bill Tilden na Google obrázcích

Hledat výraz Bill Tilden ve vyhledávači Qwant

Vyhledat heslo Bill Tilden ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Bill Tilden například ve Wikipedii, v nabídce zboží na Heureka.cz, v evropském vyhledávači Qwant, ve Wikislovníku nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Životopis, kdo je Bill Tilden? Stručná biografie

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo byl Bill Tilden? Kdy se narodil Bill Tilden? Kde se narodil Bill Tilden? Kdy zemřel Bill Tilden? Bill Tilden patří do kategorie Sport

Sepsáno redaktory Superia.cz. Snažili jsme se kontrolovat a ověřovat texty a informace. Přesto se mohlo stát, že je zde nepřesný údaj nebo chyba. Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. Můžete se pokusit také najít informace osobnost, osobu, člověka Bill Tilden třeba v otevřené encyklopedii Wikipedia, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Bill Tilden i v jiné kategorii než je sport.