Kdo je to?
Kdo je Carl Lewis? Životopis Carl Lewis, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Carl Lewis

Kdo je Carl Lewis? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Carl Lewis je bývalý významný americký atlet, jeden z nejúspěšnějších sportovců v historii.
Lewis se narodil do sportovní rodiny. Jeho rodiče byli atletičtí trenéři a atletkou se stala i jeho sestra Carol Lewisová.
Lewis proslul jako všestranný atlet, který dokázal vítězit hned v několika atletických odvětvích.
Vrchol jeho sportovního života nastal v roce 1985 na Letních olympijských hrách v Los Angeles - zde Lewis získal hned čtyři zlaté medaile: skok daleký, běh na 100 m, běh na 200 m a štafeta 4x100 m.
O čtyři roky později v Soulu bral dvě zlata - za skok daleký a za běh na 200 m a stříbrnou medaili za stovku.
Na další olympiádě v Barceloně opět zvítězil ve své parádní disciplíně - skoku dalekém a přidal další medaili za štafetu. Za skok daleký získal zlato ještě v roce 1996 v Atlantě.
Z mistrovství světa si Lewis přivezl 8 zlatých medailí, taktéž z různých disciplín.
Sbírkou medailí z různých atletických disciplín i tím, že bral zlaté medaile na čtyřech různých olympiádách vstoupil Lewis do sportovní historie jako atletická legenda.
Po ukončení profesionální sportovní kariéry se začal Lewis angažovat ve filmové branži - nejčastěji se ve filmech objevoval jako cameo. Pokoušel se prorazit též v politice, ale to se mu nepodařilo. Kromě toho se také vrhnul do byznysu a začal podnikat s marketingovou značkou C.L.E.G.



Kdo je Carl Lewis? Životopis Carl Lewis, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní údaje o osobě Carl Lewis

Národnost: americká
Datum narození: Birmingham, USA
Místo narození: 1. července 1961

Zaujala vás biografie osobnosti Carl Lewis? Potom se podělte s kolegy na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Víte co je WWW? Víte, co je to Euroval? Rozumíte pojmu Odstavec? Rozumíte pojmu Marmoleum?

Klíčová slova: osobnost, sport, wiki, kdo je Carl Lewis?, datum narození, sport, Carl Lewis, kdy se narodil Carl Lewis?, popis, zajímavosti, národnost, lexikon, osobnosti, vysvětlení, kde se narodil Carl Lewis?, informace

Pojem Carl Lewis je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Najít výraz Carl Lewis ve Wikipedii

Hledat výraz Carl Lewis na Google obrázcích

Zkusit najít Carl Lewis ve Wikislovníku

Hledejte bez špehování slovo Carl Lewis ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat heslo Carl Lewis ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Carl Lewis například ve ruském vyhledávači Yandex, v projektu slovnik.cz, ve fulltextu Google.cz, v metavyhledávači Info.com nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Další vybraná hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy

Biografie, životopis, kdo je to Carl Lewis?

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Carl Lewis? Kdy se narodil Carl Lewis? Kde se narodil Carl Lewis? Carl Lewis patří do sekce Sport

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Velmi pečlivě jsme procházeli veškeré zveřejněné texty. Přes to vše se může stát, že je zde nesprávná, nepřesná či neaktuální informace. Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. Zkuste též najít informace osobnost, osobu, člověka Carl Lewis dejme tomu například v internetové Wikipedii, kde můžete najít mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Carl Lewis i v jiné kategorii než je sport.