Kdo je to?
Kdo je Lukáš Rosol? Životopis Lukáš Rosol, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Lukáš Rosol

Kdo je Lukáš Rosol? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Lukáš Rosol je profesionální tenista. Poprvé na sebe výrazněji upozornil v roce 2007, kdy se stal mistrem České republiky ve dvouhře. Na mezinárodním poli zaujal, když v roce 2011 porazil na French Open Jürgena Melzera. Rosol byl pouhý kvalifikant, zatímco Melzer nastupoval v pozici světové osmičky. O rok později Rosol postoupil do hlavní fáze Wimbledonu a ve druhém kole narazil na Rafaela Nadala. Díky sebevědomému a soustředěnému výkonu dokázal Nadala vyřadit a vysloužil si nadšené komentáře z celého světa. V následujícím kole ale vypadl s Kohlschreiberem. V roce 2013 vyhrál turnaj BRD Năstase Țiriac Trophy a získal tak svůj první titul na okruhu ATP. V roce 2014 se na Qatar ExxonMobil Open opět střetl s Nadalem, tentokrát však na světovou jedničku nestačil. V družstvu České republiky se zúčastnil také Davis Cupu a v letech 2012 a 2013 získal mistrovské tituly. Ve světovém žebříčku ATP dosáhl Rosol osobního maxima v roce 2014, ve kterém získal 26. místo ve dvouhře a 37. místo ve čtyřhře.



Kdo je Lukáš Rosol? Životopis Lukáš Rosol, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Lukáš Rosol

Národnost: česká
Datum narození: 24. července 1985
Místo narození: Brno

Popis osobnosti Lukáš Rosol můžete sdílet s dalšími osobami na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Víte, co je to Déja vu? Vzpomněli byste si na význam slova Kelvin? Vzpomněli byste si na význam slova Foyer? Znáte definici termínu Judaismus?

Klíčová slova: kdo je Lukáš Rosol?, lexikon, místo narození, narození, osobnost, Lukáš Rosol, popis, wiki, národnost, zajímavosti, život, wikipedie, kdy se narodil Lukáš Rosol?, datum narození, sport, osobnosti

Pojem Lukáš Rosol je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Hledat výraz Lukáš Rosol ve vyhledávači Yahoo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Lukáš Rosol ve Wikimedia Commons

Hledat videa s názvem Lukáš Rosol na Youtube

Zkusit najít termín Lukáš Rosol na Google.cz

Zkusit najít termín Lukáš Rosol na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Lukáš Rosol například v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v Lingea slovnících.

Náhodných výběr osobností, odborných termínů, pojmů a hesel

Biografie, životopis, kdo je to Lukáš Rosol?

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit Kdo je to Lukáš Rosol? Kdy se narodil Lukáš Rosol? Kde se narodil Lukáš Rosol? Lukáš Rosol se nachází v kategorii Sport

Kategorie sport, plavkyně , lukáš Rosol, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Možnost chyb vyhrazena. Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. Můžete též vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Lukáš Rosol třeba ve Wikipedii, kde můžete najít o mnoho podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Lukáš Rosol i v jiné kategorii než je sport.