Kdo je to?
Kdo je Valtteri Bottas? Životopis Valtteri Bottas, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Valtteri Bottas

Kdo je Valtteri Bottas? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Valtteri Bottas je finský automobilový závodník a také pilot formule 1. Narodil se ve finském městě Nastola. Po střední škole v městě Heinola Bottas nastoupil do povinné vojenské služby. V roce 2005 skončil osmý na světovém šampionátu Karting World Cup za tým P.D.B. Racing Team. V roce 2008 se mu jako druhému člověku v historii podařilo vyhrát Formula Renault Eurocup a také Renault Northern European Cup v jednom roce. Následující rok Bottas postoupil do vyšší soutěže – Formula Three Euroseries, kterou zvítězil 2 roky po sobě (2009, 2010) a stal se tak prvním, komu se to podařilo. V roce 2010 začal pracovat jako testovací jezdec pro stáj Williams ve Formuli 1. Během té doby stále závodil v F3 a dokonce v soutěži GP 3 Series získal titul, kde vyhrál poslední čtyři závody. Od roku 2013 začal působit jako jezdec pro stáj Williams v F1, kde působil do roku 2016. V jeho první sezoně v F1 skončil na čtvrtém místě. V roce 2016 vytvořil neoficiální rekord, kdy na okruhu v Baku jel rychlostí 378km/h. Od roku 2017 jezdí Valtteri pod stájí Mercedes., kde mu týmového kolegu dělá Lewis Hamilton. V tomto roce vyhrál také svůj první závod v F1 na okruhu v ruské Soči. Bottas zvítězil v F1 celkem 9x. Stále čeká na titul mistra světa v F1. V roce 2020 skončil na celkovém druhém místě.



Kdo je Valtteri Bottas? Životopis Valtteri Bottas, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní údaje o osobě Valtteri Bottas

Národnost: finská
Datum narození: 28. 8. 1989
Místo narození: Nastola, Finsko

Zaujala vás biografie osobnosti Valtteri Bottas? Potom se podělte s kamarády na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Vzpomněli byste si na význam slova Půvab? Znáte pojem Ultrabook? Víte co je Cikorka? Vzpomenete si na definici slova Řehole?

Klíčová slova: zajímavosti, osobnosti, život, informace, osobnost, životopis, národnost, kde se narodil Valtteri Bottas?, Valtteri Bottas, popis, biografie, wiki, narození, kdy se narodil Valtteri Bottas?, lexikon, Valtteri Bottas

Pojem Valtteri Bottas je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Zkuste zjistit více informací o slovu Valtteri Bottas v následujících zdrojích

Najít pojem Valtteri Bottas ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Valtteri Bottas na Youtube

Najít slovo Valtteri Bottas na Google.cz

Zkusit najít výraz Valtteri Bottas ve vyhledávači Qwant

Najít slovo Valtteri Bottas na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Valtteri Bottas například ve fulltextu Yahoo.com, v Lingea slovnících, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve Wikipedii nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Další vybraná hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy

Životopis, kdo je Valtteri Bottas? Stručná biografie

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Valtteri Bottas? Kdy se narodil Valtteri Bottas? Kde se narodil Valtteri Bottas? Valtteri Bottas se nachází v kategorii Sport

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Neručíme za pravdivost, aktuálnost a přesnost informací uvedených na těchto internetových stránkách. Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Doporučujeme taktéž hledat informace osobnost, osobu, člověka Valtteri Bottas dejme tomu v internetové Wikipedii, kde můžete najít mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Valtteri Bottas i v jiné kategorii než je sport.