Kdo je to?
Kdo je to Dezinformátor? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Dezinformátor? Lidé, politika

Dezinformátor

Co znamená a jaký je význam slova Dezinformátor?

Dezinformátor je člověk, který vytváří nebo šíří dezinformace. Dezinformace jsou falešné nebo zkreslené zprávy, které mají za cíl ovlivnit veřejné mínění. V rámci zpravodajské komunity se pak může jednat o informace, které mají zmást nepřítele nebo jej uvést v omyl.
Dezinformace se mezi lidmi šířily vždycky, cíleně byly využívány především v období válečných konfliktů. S rozvojem moderních technologií však získaly mnohem větší potenciál. V moderní době se dezinformace masivně šíří v on-line prostoru.
Dezinformátor může být za výrobu a šíření dezinformací placený. Může tak ale činit i z přesvědčení, ve snaze přiklonit své okolí nebo celou společnost ke svému vidění světa. Také se může jednat o dezinformátora, který přebírá falešné zprávy a šíří je dál, aniž by věděl, že nejsou pravdivé.



Kdo je to Dezinformátor? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Dezinformátor? Lidé, politika

Sdílejte uvedený text s jinými osobami na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si co označuje výraz Jakostní víno? Vzpomněli byste si na význam slova Pecorino? Znáte pojem Pícnina? Znáte definici termínu Sektorová daň?

Klíčová slova: slovo, přesný výraz, vysvětlení, pojem, co znamená, wiki, odborný výraz, význam pojmu, termín, definice, informace, politika, popis, původ slova, přesný význam, lexikon

Pojem Dezinformátor je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Internetové odkazy na vyhledávače

Zkusit najít Dezinformátor ve vyhledávači Yahoo

Najít slovo Dezinformátor ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít frázi Dezinformátor ve fulltextu Seznam.cz

Hledat pojem Dezinformátor ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat výraz Dezinformátor ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Dezinformátor například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v projektu slovnik.cz, v evropském vyhledávači Qwant, ve Wikislovníku nebo v Lingea slovnících.

Doporučené odborné pojmy, osobnosti, termíny, výrazy a hesla

Co znamená Dezinformátor? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Teďka již bezesporu víte Kdo je to Dezinformátor? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Dezinformátor? Definice pojmu Dezinformátor je v kategorii Politika

Kategorie politika, ministr, dezinformátor, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Veškeré texty jsou bez záruky. Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. Zkuste hledat informace výraz,heslo, text, pojem dejme tomu třeba v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete komplexní text. Berte v úvahu, že termíny mohou mít víc definic v různém kontextu, v různých oborech. Pokuste se najít termín Dezinformátor i v jiné kategorii než v politika.