Kdo je to?
Kdo je to Anarchokapitalista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Anarchokapitalista? Lidé, politika

Anarchokapitalista

Co znamená a jaký je význam slova Anarchokapitalista?

Anarchokapitalismus je myšlenkový a ekonomický směr. Stojí na zásadním posílení osobní svobody na úkor moci státu, který má být radikálně omezen až zcela eliminován; prosazuje zachování a rozvoj volného trhu a také právo chránit soukromý majetek. Vyvíjel se již od 19. století, větší prostor však dostal ve 20. a 21. století. Je jedinou z odnoží anarchismu, která se nevymezuje vůči kapitalismu.
Tento směr vznikl spojením teorií anarchismu a kapitalismu. Anarchismus je znám už od dob starověkého Řecka a popisuje společnost, která nevytváří hierarchii a není omezována státní ani žádnou jinou mocí. Kapitalismus je ekonomická teorie postavená na principu tržní ekonomiky a soukromém vlastnictví.



Kdo je to Anarchokapitalista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Anarchokapitalista? Lidé, politika

Text s definicí výrazu Anarchokapitalista doporučujeme sdílet s dalšími lidmi na různých sociálních sítích, jako jsou Facebook, Twitter (síť X), Pinterest, Reddit a další.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Znáte pojem Technická výchova? Znáte termín Čepovka? Pamatujete si definici pojmu Ergoterapie? Víte, co je to Dna?

Klíčová slova: Anarchokapitalista, heslo, odborný výraz, přesný výraz, co znamená, význam, přesný výraz, význam slova, popis, synonymum, definice, formulace, pojem, vysvětlení, slovo, politika

Pojem Anarchokapitalista je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Hledat videa s názvem Anarchokapitalista na Youtube

Zkusit najít slovo Anarchokapitalista na Google obrázcích

Vyhledat výraz Anarchokapitalista ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat termín Anarchokapitalista ve Wikipedii

Najít heslo Anarchokapitalista ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Anarchokapitalista například v Microsoft Bing, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, v evropském vyhledávači Qwant nebo v Google překladači.

Další osobnosti, lidé, pojmy, významy slov, hesla, výrazy

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Anarchokapitalista

Teďka už zajisté víte Kdo je to Anarchokapitalista? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Anarchokapitalista? Definice pojmu Anarchokapitalista se nachází v sekci Politika

Kategorie politika, vlajka vlaje, anarchokapitalista, ilustrační obrázek

Napsáno redaktory Superia.cz. Neručíme za eventuální chyby v textech. Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. Doporučujeme vyhledat informace pojem, definici, text, výrazřekněme třeba v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete podrobný text. Nezapomeňte prosím, že ke každému slovu může existovat vícero definic v závislosti na oboru a kontextu. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než politika.