Kdo je to?
Kdo je to Anarchokapitalista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Anarchokapitalista? Lidé, politika

Anarchokapitalista

Co znamená a jaký je význam slova Anarchokapitalista?

Anarchokapitalismus je myšlenkový a ekonomický směr. Stojí na zásadním posílení osobní svobody na úkor moci státu, který má být radikálně omezen až zcela eliminován; prosazuje zachování a rozvoj volného trhu a také právo chránit soukromý majetek. Vyvíjel se již od 19. století, větší prostor však dostal ve 20. a 21. století. Je jedinou z odnoží anarchismu, která se nevymezuje vůči kapitalismu.
Tento směr vznikl spojením teorií anarchismu a kapitalismu. Anarchismus je znám už od dob starověkého Řecka a popisuje společnost, která nevytváří hierarchii a není omezována státní ani žádnou jinou mocí. Kapitalismus je ekonomická teorie postavená na principu tržní ekonomiky a soukromém vlastnictví.



Kdo je to Anarchokapitalista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Anarchokapitalista? Lidé, politika

Tento text (Anarchokapitalista) můžete sdílet s přáteli na Twitteru, Redditu, Facebooku nebo jinde.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Znáte pojem Technická výchova? Víte co je Transparentní účet? Pamatujete si definici pojmu Ergoterapie? Vzpomněli byste si co označuje výraz Valorizace?

Klíčová slova: význam slova, definice, Anarchokapitalista, pojem, termín, vysvětlení, přesný výraz, co znamená, wikipedie, politika, etymologie, synonymum, přesný výraz, politika, formulace, Anarchokapitalista

Pojem Anarchokapitalista je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Hledat heslo Anarchokapitalista na Google.cz

Hledat videa s názvem Anarchokapitalista na Youtube

Hledejte bez špehování slovo Anarchokapitalista ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Anarchokapitalista ve Wikimedia Commons

Hledat heslo Anarchokapitalista na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Anarchokapitalista například ve vyhledávači Seznam.cz, v projektu slovnik.cz, ve fulltextu Yahoo.com, v metavyhledávači Info.com nebo v Lingea slovnících.

Další vybraná hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Anarchokapitalista

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku Kdo je to Anarchokapitalista? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Anarchokapitalista? Definice pojmu Anarchokapitalista patří do kategorie Politika

Kategorie politika, ministr, anarchokapitalista, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Na informace uvedené na těchto stránkách neposkytujeme záruku. Texty mohou obsahovat nepřesnosti a chyby za které se předem omlouváme. Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. Aktuální informace lze většinou nalézt výraz, slovo, definici, slovíčko řekněme třeba v populární Wikipedii, kde naleznete podrobný text. Berte prosím v potaz, že jednotlivá slova mohou mít víc definic v závislosti na oboru a kontextu. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než politika.