Kdo je to?
Kdo je to Anarchokapitalista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Anarchokapitalista? Lidé, politika

Anarchokapitalista

Jaký je význam slova Anarchokapitalista? Co to znamená?

Anarchokapitalismus je myšlenkový a ekonomický směr. Stojí na zásadním posílení osobní svobody na úkor moci státu, který má být radikálně omezen až zcela eliminován; prosazuje zachování a rozvoj volného trhu a také právo chránit soukromý majetek. Vyvíjel se již od 19. století, větší prostor však dostal ve 20. a 21. století. Je jedinou z odnoží anarchismu, která se nevymezuje vůči kapitalismu.
Tento směr vznikl spojením teorií anarchismu a kapitalismu. Anarchismus je znám už od dob starověkého Řecka a popisuje společnost, která nevytváří hierarchii a není omezována státní ani žádnou jinou mocí. Kapitalismus je ekonomická teorie postavená na principu tržní ekonomiky a soukromém vlastnictví.



Kdo je to Anarchokapitalista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Anarchokapitalista? Lidé, politika

Sdílejte tento text s heslem Anarchokapitalista s jinými lidmi na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Znáte pojem Technická výchova? Vzpomněli byste si co označuje výraz Wellbeing? Pamatujete si definici pojmu Ergoterapie? Znáte termín Škrobová moučka?

Klíčová slova: význam pojmu, význam, politika, význam slova, termín, informace, wikipedie, přesný význam, přesný výraz, slovo, etymologie, Anarchokapitalista, přesný výraz, pojem, původ slova, vysvětlení

Pojem Anarchokapitalista je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších zdrojích

Hledat slovo Anarchokapitalista ve Wikipedii

Najít výraz Anarchokapitalista ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít termín Anarchokapitalista ve vyhledávači Yahoo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Anarchokapitalista ve Wikimedia Commons

Zkusit najít termín Anarchokapitalista ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Anarchokapitalista například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve Wikislovníku, ve Wikipedii nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Co znamená Anarchokapitalista? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Anarchokapitalista? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Anarchokapitalista? Definice pojmu Anarchokapitalista patří do kategorie Politika

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Snažili jsme se kontrolovat a ověřovat texty a informace. Přesto se mohlo stát, že je zde nepřesný údaj nebo chyba. Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. Pokuste se také najít informace pojem, slovo, termín, heslo, definici, výraz třeba v otevřené encyklopedii Wikipedia, kde můžete najít nejspíš delší text. Berte prosím na vědomí, že slovní spojení mívají několik různých významů podle toho o jaký obor se jedná. Doporučujeme vám proto zkusit i jinou sekci než je kategorie politika.