Kdo je to?
Kdo je to Doyen? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Doyen? Lidé, politika

Doyen

Jaký je význam slova Doyen? Co to znamená?

Doyen je termín původně užívaný v diplomacii. Označuje nejvýše postaveného diplomata v dané zemi, nejčastěji velvyslance.
Postupně se však termín přenesl i do dalších oblastí života a dnes se s ním častěji setkáme ve významu "nejstarší", "nejzkušenější", "nejzasloužilejší" či "vůdčí" osoba nějakého konkrétního oboru (často uměleckého) či nějaké konkrétní skupiny. Například: "doyen českého moderního malířství" nebo "doyen našeho spolku"... Obvykle jde o uctivou, obdivnou formulaci.
Výraz pochází z francouzštiny.



Kdo je to Doyen? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Doyen? Lidé, politika

Uvedený text s definicí slova Doyen můžete samozřejmě sdílet s ostatními na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Znáte pojem Vitamín E? Pamatujete si definici pojmu Altán? Pamatujete si definici pojmu Novoluní? Vzpomněli byste si co znamená slovo MBA?

Klíčová slova: původ slova, formulace, Doyen, slovo, synonymum, přesný výraz, politika, popis, informace, přesný výraz, odborný výraz, wiki, Doyen, význam slova, přesný význam, vysvětlení

Pojem Doyen je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Další zdroje informací o slovu Doyen

Najít výraz Doyen na Google.cz

Zkusit najít pojem Doyen v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat videa s názvem Doyen na Youtube

Najít pojem Doyen ve Wikislovníku

Najít výraz Doyen na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Doyen například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v Google překladači.

Tipy na další významy slov, osobnosti, pojmy a termíny

Vysvětlení významu slova Doyen, definice, vysvětlení pojmu

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku Kdo je to Doyen? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Doyen? Definice pojmu Doyen je v sekci Politika

Kategorie politika, ministryně žena, doyen, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Všechny údaje jsou bez záruky. V obsahu stránek mohou být pravopisné, faktické chyby i nepřesnosti. Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. Vyzkoušejte nalézt informace pojem, slovo, termín, definici dejme tomu např. v otevřené encyklopedii Wikipedia, kde můžete najít rozsáhlejší popis. Berte prosím v úvahu, že pojmy mohou mít víc definic vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Můžete se proto pokusit najít heslo Doyen i v jiné sekci než v politika.