Kdo je to?
Kdo je to Doyen? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Doyen? Lidé, politika

Doyen

Co znamená a jaký je význam slova Doyen?

Doyen je termín původně užívaný v diplomacii. Označuje nejvýše postaveného diplomata v dané zemi, nejčastěji velvyslance.
Postupně se však termín přenesl i do dalších oblastí života a dnes se s ním častěji setkáme ve významu "nejstarší", "nejzkušenější", "nejzasloužilejší" či "vůdčí" osoba nějakého konkrétního oboru (často uměleckého) či nějaké konkrétní skupiny. Například: "doyen českého moderního malířství" nebo "doyen našeho spolku"... Obvykle jde o uctivou, obdivnou formulaci.
Výraz pochází z francouzštiny.



Kdo je to Doyen? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Doyen? Lidé, politika

Uvedený text můžete pochopitelně sdílet s dalšími osobami na Twitteru, Redditu, Facebooku nebo jinde.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Znáte pojem Vitamín E? Víte co je Dialektika? Pamatujete si definici pojmu Novoluní? Vzpomněli byste si co označuje výraz Oscilace?

Klíčová slova: přesný výraz, přesný výraz, význam slova, formulace, termín, Doyen, wikipedie, význam pojmu, Doyen, význam, etymologie, informace, přesný význam, odborný výraz, původ slova, popis

Pojem Doyen je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Linky na další online zdroje

Hledat videa s názvem Doyen na Youtube

Najít výraz Doyen v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat heslo Doyen ve Wikislovníku

Najít slovo Doyen ve vyhledávači Yandex

Vyhledat termín Doyen ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Doyen například ve videích na Youtube, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Lingea slovnících.

Často hledané pojmy, osobnosti, výrazy, odborné termíny a slova

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Doyen

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit Kdo je to Doyen? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Doyen? Definice pojmu Doyen se nachází v kategorii Politika

Kategorie politika, první ministr, doyen, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Snažíme se, aby všechny informace byly správné, úplné a aktuální, ale někdy se může stát, že se objeví nějaká nepřesnost. Děkujeme za pochopení. Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. Zkuste též hledat informace pojem, slovo, termín, výrazdejme tomu například na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete nejspíš komplexnější text. Berte prosím v potaz, že jednotlivá slova mohou mít víc definic v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste hledání odborného pojmu Doyen i v jiné kategorii než je sekce politika.