Kdo je to?
Kdo je to Imperialista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Imperialista? Lidé, politika

Imperialista

Co znamená a jaký je význam slova Imperialista?

Imperialismus je světonázor, který aktivně podporuje vznik, udržení a posílení velmocenských států. Imperialista obvykle podporuje jednu velmoc (většinou svoji vlast) v tom, aby získávala silné postavení ve světě a rozšiřovala svůj vliv. Imperialistická politika je zaměřená na silová řešení, často je také považována za dobyvačnou a militantní, neboť velmoc se snaží rozšířit svůj vliv i na území, která zatím nemá pod kontrolou.
Výraz imperialismus se začal používat v souvislosti s britským kolonialismem, postupně však získal obecnou platnost a používá se i v kontextu moderních velmocí.
Označení imperialisté také používal komunistický slovník pro západní kapitalistické státy.



Kdo je to Imperialista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Imperialista? Lidé, politika

Sdílejte tento text s heslem Imperialista s jinými lidmi na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Vzpomněli byste si co označuje výraz Engelova křivka? Víte co je Kolonáda? Znáte pojem Anafylaktický šok? Vzpomněli byste si co označuje výraz Revoluce?

Klíčová slova: informace, přesný význam, wiki, politika, Imperialista, lexikon, význam, přesný výraz, synonymum, přesný výraz, Imperialista, pojem, co znamená, etymologie, význam slova, formulace

Pojem Imperialista je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Zkuste zjistit více informací o slovu Imperialista v následujících zdrojích

Najít výraz Imperialista ve Wikipedii

Vyhledat termín Imperialista na Google.cz

Najít heslo Imperialista ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít pojem Imperialista ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít termín Imperialista ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Imperialista například ve fulltextu Yahoo.com, v Google překladači, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve fulltextu Google.cz nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Tipy na další významy slov, osobnosti, pojmy a termíny

Co znamená Imperialista? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Imperialista? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Imperialista? Definice pojmu Imperialista patří do kategorie Politika

Kategorie politika, ministryně, imperialista, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Za uvedené informace neručíme. Přes veškerou pečlivost se mohou v textech objevit chybné údaje nebo pravopisné chyby. Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Pokuste se vyhledat informace výraz, slovo, definici, slovíčko dejme tomu například v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text. Berte prosím v potaz, že jednotlivá slova mohou mít víc definic v různém kontextu, v různých oborech. Vyzkoušet tak můžete i příslušná homonyma a synonyma v jiných sekcích než politika.