Kdo je to?
Kdo je to Ústavní činitel? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Ústavní činitel? Lidé, politika

Ústavní činitel

Jaký je význam slova Ústavní činitel? Co to znamená?

Ústavní činitel je osoba, která vykonává funkci zakotvenou v Ústavě. Nejčastěji si tento termín spojujeme například s funkcí prezidenta republiky, ale může jít třeba i o posty vládních představitelů nebo ústavních soudců.
V České republice se častěji užívá termín "nejvyšší ústavní činitelé", což jsou prezident republiky, předseda Senátu a předseda Poslanecké sněmovny, předseda vlády a předseda Ústavního soudu. (V tomto pořadí, tj. předseda Senátu je "druhým nejvyšším ústavním činitelem ČR").
Z vyjmenovaného je zřejmé, že některé funkce ústavních činitelů jsou volené, do dalších však mohou být dané osoby i jmenované. Princip dosazení člověka do funkce, jeho mandát, pravomoci a povinnosti jsou popsány v Ústavě.



Kdo je to Ústavní činitel? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Ústavní činitel? Lidé, politika

Sdílejte tento text s heslem Ústavní činitel s jinými lidmi na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Rozumíte pojmu Run na banku? Znáte pojem Herbář? Znáte definici termínu Cuba Libre? Vzpomenete si na definici slova Antikoncepce?

Klíčová slova: slovo, odborný výraz, význam slova, co znamená, význam, synonymum, wiki, přesný výraz, heslo, význam pojmu, definice, vysvětlení, původ slova, politika, etymologie, informace

Pojem Ústavní činitel je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Hledat výraz Ústavní činitel ve Wikislovníku

Zkusit najít pojem Ústavní činitel v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít frázi Ústavní činitel ve vyhledávači Yandex

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Ústavní činitel ve Wikimedia Commons

Hledat slovo Ústavní činitel ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Ústavní činitel například v metavyhledávači Info.com, v Google překladači, ve videích na Youtube, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často žádané pojmy, osoby, výrazy, osobnosti, odborné termíny a slova

Co znamená Ústavní činitel? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Teď už znáte odpověď na otázku Kdo je to Ústavní činitel? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Ústavní činitel? Definice pojmu Ústavní činitel patří do kategorie Politika

Kategorie politika, státnice, Ústavní činitel, ilustrační obrázek

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Snažili jsme se kontrolovat a ověřovat texty a informace. Přesto se mohlo stát, že je zde nepřesný údaj nebo chyba. Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Můžete také vyzkoušet hledat informace pojem, slovo, termín, heslo, definici, výraz třeba ve Wikipedii, kde můžete najít nejspíš delší text. Nezapomeňte, že termíny a hesla mohou mít víc významů podle toho o jaký obor se jedná. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než Politika).