Kdo je to?
Kdo je Andrés Iniesta? Životopis Andrés Iniesta, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Andrés Iniesta

Kdo je Andrés Iniesta? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Andrés Iniesta je reprezentační fotbalový záložník. Celým jménem se jmenuje Andrés Iniesta Luján a prošel mládežnickou akademií slavné Barcelony. Zde si trenéři všimli jeho talentu a v roce 2002 si poprvé zahrál za hlavní tým Barcelony. Stabilním členem sestavy se však stal až v sezóně 2004-2005. Jeho kariéru je možné dát za příklad klubové věrnosti, protože za Barcelonu odehrál prakticky celou profesionální kariéru. Celkově v katalánském týmu strávil 22 let a byl u velkých úspěchů Barcelony. Úspěšný byl zejména rok 2009, kdy Barcelona vyhrála všechny soutěže, kterých se účastnila, což celkem dalo na šest pohárů. Iniesta si zahrál také za španělskou reprezentaci. V reprezentačním dresu odehrál několik povedených zápasů. Jeho nejslavnější okamžik přišel v roce 2010, když ve finále mistrovství světa vstřelil vítězný gól proti Nizozemsku. Iniesta je oceňován především za všestrannost a technickou dokonalost. Umí bránit, vymýšlet útoky i dávat góly. To si chválí hlavně trenéři, kteří díky tomu mohou Iniestu využívat pro různé herní situace. Na závěr kariéry přestoupil z Barcelony do japonského týmu Vissel Kóbe, ve kterém v roce 2018 podepsal smlouvu na tři roky. V roce 2012 si vzal Annu Ortiz, se kterou má tři děti – dvě dcery a jednoho syna.



Kdo je Andrés Iniesta? Životopis Andrés Iniesta, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Andrés Iniesta

Národnost: španělská
Datum narození: 11. května 1984
Místo narození: Fuentealbilla, Španělsko

Tento text (Andrés Iniesta) můžete samozřejmě sdílet s jinými osobami na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Rozumíte pojmu Důvěra? Vzpomenete si na definici slova Spořič obrazovky? Znáte definici termínu Sutura? Vzpomněli byste si na význam slova Ketonová dieta?

Klíčová slova: biografie, sport, vysvětlení, sport, národnost, lexikon, datum narození, osobnost, Andrés Iniesta, narození, kdy se narodil Andrés Iniesta?, kdo je Andrés Iniesta?, osobnosti, životopis, wikipedie, kde se narodil Andrés Iniesta?

Pojem Andrés Iniesta je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Zkuste zjistit více informací o slovu Andrés Iniesta v následujících zdrojích

Hledat heslo Andrés Iniesta ve fulltextu Seznam.cz

Hledat pojem Andrés Iniesta ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít slovo Andrés Iniesta ve Wikislovníku

Zkusit najít heslo Andrés Iniesta v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Najít výraz Andrés Iniesta ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Andrés Iniesta například v metavyhledávači Info.com, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Microsoft Bing, ve videích na Youtube nebo v projektu slovnik.cz.

Často hledaná hesla, osobnosti, odborné termíny, pojmy, slova

Životopis, kdo je Andrés Iniesta? Stručná biografie

Právě jste zjistili Kdo je to Andrés Iniesta? Kdy se narodil Andrés Iniesta? Kde se narodil Andrés Iniesta? Andrés Iniesta je v kategorii Sport

Kategorie sport, jezdec formule, andrés Iniesta, ilustrační obrázek

Sepsáno redaktory Superia.cz. Vyhrazujeme si možnost chyb v uvedených textech. Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Pokuste se také najít informace osobnost, osobu, člověka Andrés Iniesta dejme tomu v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete nejspíš komplexnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Andrés Iniesta i v jiné kategorii než je sport.