Kdo je to?
Kdo je Fabio Aru? Životopis Fabio Aru, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Fabio Aru

Kdo je Fabio Aru? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Fabio Aru je italský profesionální cyklistický závodník. Narodil se v Itálii ve městě San Gavino Monreale na ostrově Sardinia a vychován ve Villacidro. V 18 letech se připojil k týmu Palazzago, se kterým vyhrál v roce 2011 a 2012 závod Giro della Valle d’Aosta. Po čtyřech letech opustil Palazzago tým a připojil se k týmu Astana v sezoně 2012. V roce 2014 Aru skončil na Giro d’Italia na celkovém třetím místě. V následujícím roce ve stejném závodě si Aru zajistil jeho první růžový dres v kariéře, ale v následujícím závodě o něj přišel. Hned další rok se Fabiovi podařilo vyhrát jeho první Grand Tour v kariéře (Vuelta a Espaňa). V roce 2017 si zranil koleno a přišel tak o Giro d’Italia. Stihl se však včas vrátit na Italian National Road Race Championships a poprvé se radoval z vítězství. Po šesti letech u týmu Astana podepsal tříletý kontrakt s týmem UAE Emirates. V roce 2019 mu byla diagnostikováno zúžení iliakální tepny a musel podstoupit angioplastiku. Kvůli rekonvalescenci nemohl několik měsíců závodit. Na konci roku 2020 podepsal jednoletý kontrakt s týmem Qhubeka Assos na sezonu 2021.



Kdo je Fabio Aru? Životopis Fabio Aru, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Fabio Aru

Národnost: italská
Datum narození: 3. 7. 1990
Místo narození: San Gavino Monreale, Sardínia, Itálie

Popis osobnosti Fabio Aru můžete sdílet s jinými lidmi na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Znáte termín Asketický? Víte co je Řadový dům? Vzpomenete si na definici slova Orientační běh? Vzpomněli byste si co označuje výraz Post Bellum?

Klíčová slova: životopis, kde se narodil Fabio Aru?, vysvětlení, národnost, kdo je Fabio Aru?, sport, kdy se narodil Fabio Aru?, datum narození, osobnost, Fabio Aru, popis, biografie, život, místo narození, narození, osobnosti

Pojem Fabio Aru je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Vyhledat pojem Fabio Aru na Google.cz

Zkusit najít heslo Fabio Aru ve vyhledávači Yahoo

Najít termín Fabio Aru ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít pojem Fabio Aru ve Wikipedii

Zkusit najít frázi Fabio Aru v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Fabio Aru například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Microsoft Bing, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často hledané pojmy, osobnosti, výrazy, odborné termíny a slova

Životopis, kdo je Fabio Aru? Stručná biografie

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku Kdo je to Fabio Aru? Kdy se narodil Fabio Aru? Kde se narodil Fabio Aru? Fabio Aru patří do kategorie Sport

Kategorie sport, jezdkyně formule, fabio Aru, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Uvedené texty jsou poskytovány bez záruky. Mohou obsahovat faktické, resp. pravopisné chyby za něž se předem omlouváme. Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Můžete se pokusit také najít informace osobnost, osobu, člověka Fabio Aru kupříkladu na webovkách projektu Wikipedia, kde můžete najít o mnoho podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Fabio Aru i v jiné kategorii než je sport.