Kdo je to?
Kdo je Alexander Salák? Životopis Alexander Salák, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Alexander Salák

Kdo je Alexander Salák? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Alexander Salák je český hokejista hrající na postu brankáře.
Alexander se narodil 5. ledna 1987 ve Strakonicích. S hokejem tak začínal v HC Strakonice. V dorosteneckém věku přestoupil do Českých Budějovic. Několikrát se účastnil MS do 17 let, jednou MS do 18 let. Od roku 2006 sbíral zkušenosti ve Finsku, kde hrál za TPS Turku. Z Finska pak přešel do NHL, kde chytal za Florida Panthers a pak i za Carolina Huricanes a za Washington Capitals. V sezoně 2010/11 chytal ve švédské lize za Färjestad BK, který díky němu získal mistrovský titul. Pak se vrátil do NHL a chytal za Chicago Blackhawks, se kterým v květnu 2011 podepsal smlouvu na dva roky.
Od sezony 2013/14 nastoupil za SKA Petrohrad v KHL, kde podepsal smlouvu na další dva roky. V sezoně 2014/15 byl však propuštěn. A tak podepsal kontrakt s jiným klubem KHL, s HK Sibir Novosibirsk. Byla to pro něj však nešťastná sezona, protože kvůli zranění často nenastoupil.
V sezoně 2018/19 chytal za klub Lokomotiv Jaroslavl. V následující sezóně chytal za lotyšský klub Dinamo Riga. V roce 2020 hrál chvíli za Spartu v extralize, pak však odešel do švédského týmu Djurgårdens IF Hockey, když sám požádal o rozvázání smlouvy se Spartou.
Mezi jeho největší úspěchy se dá počítat vítězství ve švédské lize v sezoně 2010/11 a pak také třetí místo v extralize, kterého dosáhl spolu se Spartou v sezoně 2020/21.
V osobním životě je ženatý s Michaelou Salák, se kterou má dohromady 6 dětí: syny Frederika, Sebastiana, Benjamina Huga a Marvina a dcery Charlottu Miu a Beatrici Annu.



Kdo je Alexander Salák? Životopis Alexander Salák, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Alexander Salák

Národnost: česká
Datum narození: 5. 1. 1987
Místo narození: Strakonice

Popis osobnosti Alexander Salák můžete sdílet s blízkými na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Víte co je Okopanina? Vzpomněli byste si co znamená slovo FAQ? Rozumíte pojmu Věcné břemeno? Víte co je Kilogram?

Klíčová slova: kdo je Alexander Salák?, kdy se narodil Alexander Salák?, vysvětlení, Alexander Salák, národnost, lexikon, narození, informace, místo narození, sport, osobnost, Alexander Salák, popis, kde se narodil Alexander Salák?, život, biografie

Pojem Alexander Salák je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informační zdroje

Hledat slovo Alexander Salák ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat pojem Alexander Salák na Google.cz

Vyhledat slovo Alexander Salák ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít frázi Alexander Salák ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat heslo Alexander Salák ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Alexander Salák například v metavyhledávači Info.com, v projektu slovnik.cz, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve Wikislovníku nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr pojmů, slov, hesel, termínů, výrazů, osobností

Biografie, životopis, kdo je to Alexander Salák?

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit Kdo je to Alexander Salák? Kdy se narodil Alexander Salák? Kde se narodil Alexander Salák? Alexander Salák je v kategorii Sport

Kategorie sport, potápěč, alexander Salák, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro Superia.cz. Neručíme za aktuálnost a správnost uvedených informací, chyby vyhrazeny. Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. Doporučujeme taktéž hledat informace osobnost, osobu, člověka Alexander Salák dejme tomu například ve Wikipedii, kde můžete najít nejspíše delší a podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Alexander Salák i v jiné kategorii než je sport.