Kdo je to?
Kdo je Lleyton Hewitt? Životopis Lleyton Hewitt, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Lleyton Hewitt

Kdo je Lleyton Hewitt? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Lleyton Hewitt je bývalý slavný australský tenista. Hewitt se narodil v únoru 1981 v australském Adelaide. Jeho mladší sestra Jaslyn Hewitt byla také profesionální tenistkou. S tenisem začal Lleyton již v útlém věku. Mezi profesionály na okruhu ATP začal závodit od roku 1998. Profesionální kariéru ukončil až o osmnáct let později (2016).
Během své dlouhé profesionální kariéry dokázal vyhrát třicet turnajů ATP ve dvouhře a tři ve čtyřhře. Mezi jeho největší úspěchy patří dva grandslamové tituly ve dvouhře, a to z US Open 2001 a z Wimbledonu 2002. Na turnaji Australian Open 2005 prohrál ve finále s ruským tenistou Maratem Safinem. Na US Open 2000 Hewitt dokázal vyhrát titul ve čtyřhře. Dvakrát se radoval z vítězství na Turnaji mistrů ve dvouhře (2001, 2002) a v Davis Cupu (1999, 2003). Zúčastnil se také Letních Olympijských her v Londýně 2012, kde se však nejdále dostal do čtvrtfinále čtyřhry. Ve dvouhře vypadl již ve třetím kole.
Na první místo žebříčku ATP ve dvouhře se Hewitt dostal v listopadu 2001 jako nejmladší světová jednička historie. Bylo mu tehdy 20 let a 9 měsíců. Na postu světové jedničky se udržel 80 týdnů.
Lleyton Hewitt dostal přezdívku Rusty. Proslavil se také výkřikem "Come on!" (Do toho!), který používal při vyhraných výměnách. Nejčastěji hrával s tenisovou raketou značky Yonex.
Po konci profesionální kariéry se Hewitt stal trenérem. Trénoval také australský tým pro Davis Cup.
Lleyton Hewitt se roku 2005 oženil s australskou herečkou Bec Cartwright, se kterou vychovávají tři děti.
Roku 2022 se Hewitt dostal do Mezinárodní tenisové síně slávy.



Kdo je Lleyton Hewitt? Životopis Lleyton Hewitt, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Lleyton Hewitt

Národnost: australská
Datum narození: 24. 2. 1981
Místo narození: Adelaide, Austrálie

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Lleyton Hewitt? s vašimi kamarády na sociálních sítích, jako jsou Facebook, Pinterest, síť X (dříve Twitter), Reddit apod.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si co znamená slovo Čistopis? Rozumíte pojmu Ohmův zákon? Víte, co je to Pomologie? Znáte pojem Tapas?

Klíčová slova: lexikon, zajímavosti, wiki, wikipedie, životopis, život, Lleyton Hewitt, osobnosti, kdo je Lleyton Hewitt?, národnost, osobnost, sport, kde se narodil Lleyton Hewitt?, místo narození, popis, kdy se narodil Lleyton Hewitt?

Pojem Lleyton Hewitt je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Zkusit najít pojem Lleyton Hewitt ve Wikislovníku

Hledat slovo Lleyton Hewitt v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat videa s názvem Lleyton Hewitt na Youtube

Vyhledat heslo Lleyton Hewitt ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledejte bez špehování slovo Lleyton Hewitt ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Lleyton Hewitt například ve videích na Youtube, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Microsoft Bing, v evropském vyhledávači Qwant nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Podívejte se také na tyto osobnosti, odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Životopis, kdo je Lleyton Hewitt? Stručná biografie

Teď už víte Kdo je to Lleyton Hewitt? Kdy se narodil Lleyton Hewitt? Kde se narodil Lleyton Hewitt? Lleyton Hewitt je v sekci Sport

Kategorie sport, gymnastka, lleyton Hewitt, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za správnost a úplnost informací na těchto webových stránkách. Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Můžete také vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Lleyton Hewitt dejme tomu například ve známé Wikipedii, kde naleznete podrobnější popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Lleyton Hewitt i v jiné kategorii než je sport.