Kdo je to?
Kdo je Aleš Opata? Životopis Aleš Opata, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Aleš Opata

Kdo je Aleš Opata? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Aleš Opata je český armádní generál. Od roku 2018 působil jako náčelník Generální štábu Armády ČR.
Vystudoval Vysokou vojenskou školu pozemního vojska ve Vyškově. Následně studoval také vojenské školy v USA a Velké Británii.
Na začátku vojenské kariéry působil u 4. tankové divize v Jihlavě, v 90. letech se potom přesunul ke 4. brigádě rychlého nasazení v Havlíčkově Brodě. Na přelomu tisíciletí se potom stal zástupcem velitele a následně velitelem 43. výsadkového mechanizovaného praporu v Chrudimi. Poté přešel ke 4. brigádě rychlého nasazení v Žatci.
V letech 2014 - 2017 zastával významnou funkci národního vojenského představitele při NATO - na Vrchním velitelství spojeneckých sil, známém jako SHAPE.
K 28.10.2018 byl jmenován do nejvyšší hodnosti armádního generála. Od roku 2017 působil jako zástupce náčelníka Generálního štábu Armády ČR. Od roku 2018 potom byl sám jmenován do funkce náčelníka GŠ. Tuto nejvyšší funkci v české armádě zastával až do roku 2022, kdy byl vystřídán generálem Karlem Řehkou.



Kdo je Aleš Opata? Životopis Aleš Opata, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Základní informace o osobě Aleš Opata

Národnost: česká
Datum narození: 9. září 1964
Místo narození: Hranice, Přerovsko

Líbí se stručný životopis s osobou Aleš Opata? Pak se podělte s vaším okruhem známých osob na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Znáte definici termínu Depistáž? Znáte termín Back office? Vzpomněli byste si co označuje výraz Účetní závěrka? Víte, co je to Netto?

Klíčová slova: kdo je Aleš Opata?, Aleš Opata, osobnosti, datum narození, místo narození, životopis, osobnost, politika, národnost, vysvětlení, informace, popis, lexikon, zajímavosti, politika, Aleš Opata

Pojem Aleš Opata je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Hledejte výraz Aleš Opata v dalších zdrojích

Hledat videa s názvem Aleš Opata na Youtube

Hledat frázi Aleš Opata ve Wikipedii

Najít výraz Aleš Opata v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat slovo Aleš Opata ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat pojem Aleš Opata ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Aleš Opata například ve Wikipedii, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Google obrázcích nebo v Lingea slovnících.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Stručná biografie, resp. životopis osoby Aleš Opata

Nyní již víte Kdo je to Aleš Opata? Kdy se narodil Aleš Opata? Kde se narodil Aleš Opata? Aleš Opata patří do sekce Politika

Napsáno redaktory Superia.cz. Naše stránky mají pouze informativní charakter, neručíme za tiskové chyby. Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Zkuste též najít informace osobnost, osobu, člověka Aleš Opata např. v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Aleš Opata i v jiné kategorii než je politika.