Kdo je to?
Kdo je Andor Šándor? Životopis Andor Šándor, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Andor Šándor

Kdo je Andor Šándor? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Andor Šándor je bývalý český voják a mediálně známý bezpečnostní expert.
Získal titul Ing. na Vysoké vojenské škole pozemního vojska Ludvíka Svobody. V Československé lidové armádě působil mimo jiné i na generálním štábu. U armády zůstal i po sametové revoluci. V rámci struktur NATO studoval i v zahraničí a působil jako vojenský přidělenec ve Velké Británii. Po roce 2000 krátce vedl českou Vojenskou zpravodajskou službu. V roce 2001 se stal brigádním generálem.
Aktivní službu v armádě ČR ukončil v roce 2002.
Poté začal působit jako bezpečnostní expert. Především se však stal veřejně známým pro své analýzy, komentáře a rozhovory, které začal poskytovat v rámci bezpečnostní a mezinárodní situace řadě médií.
S jeho osobou se pojí určité kontroverze. Kvůli některým svým postojům bývá označován za proruského či proputinovského. V roce 2022 veřejně oznámil, že začíná obchodovat s bunkry.
Je autorem několika knih. Například Jak přežít nejen teroristický útok (2017).



Kdo je Andor Šándor? Životopis Andor Šándor, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Základní informace o osobě Andor Šándor

Národnost: česká
Datum narození: 9. července 1957

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Andor Šándor? s rodinou a kamarády na sociálních sítích jako je Facebook a Twitter.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Víte, co je to Velikonoční pondělí? Vzpomněli byste si co znamená slovo Ergoterapie? Vzpomněli byste si na význam slova Letnice? Víte co je Nadace?

Klíčová slova: politika, životopis, politika, život, vysvětlení, popis, lexikon, národnost, Andor Šándor, datum narození, biografie, informace, kdy se narodil Andor Šándor?, wiki, Andor Šándor, kdo je Andor Šándor?

Pojem Andor Šándor je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Pro další informace o termínu Andor Šándor zkuste tyto odkazy

Najít slovo Andor Šándor ve fulltextu Seznam.cz

Hledat termín Andor Šándor ve vyhledávači Qwant

Hledat videa s názvem Andor Šándor na Youtube

Najít pojem Andor Šándor na Google.cz

Hledat termín Andor Šándor ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Andor Šándor například ve Wikislovníku, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Google obrázcích nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Stručná biografie, resp. životopis osoby Andor Šándor

Nyní již víte Kdo je to Andor Šándor? Kdy se narodil Andor Šándor? Andor Šándor je v kategorii Politika

Text vytvořen pro Superia.cz. Přes veškerou pečlivost mohou texty chyby. Za případné faktické nebo pravopisné chyby se dopředu omlouváme. Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. Pokuste se též vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Andor Šándor např. v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Andor Šándor i v jiné kategorii než je politika.