Kdo je to?
Kdo je to Neomarxista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Neomarxista? Lidé, politika

Neomarxista

Co znamená a jaký je význam slova Neomarxista?

Neomarxista je označení pro člověka hlásícího se k moderním krajně levicovým názorům. Neomarxismus navazuje na marxismus a další filozofické směry spadající do levicového spektra.
Marxismus, resp. marxismus-leninismus byla politická ideologie, která tvořila páteř socialistických a komunistických režimů, které se chopily moci v řadě zemích světa ve 20. století. Marxismus vychází z filozofie Karla Marxe a Friedricha Engelse, která vytvořila komplexní teorii o třídní společnosti a třídním boji a o vykořisťujícím kapitalismu, který musí být odstraněn proletářskou (dělnickou) revolucí. Rusko bylo potom první mocností, která - v čele s Leninem - začala zavádět marxistické myšlenky do praxe. Sovětský svaz poté prosazoval ve sféře svého vlivu tvrdou socialistickou linii po většinu dvacátého století. Vznikaly tak totalitní systémy založené na marxisticko-leninistických myšlenkách, které potlačovaly základní lidská práva a také destruovaly ekonomiku daných států.
V neomarxismu existuje více proudů. Většina z nich se odklání od násilné a totalitní minulosti. Dále však pracuje s krajně levicovými myšlenkami, bojuje proti kapitalismu a požaduje nové systémové nastavení společnosti, které nebude podporovat nerovnosti mezi "třídami". K neomarxismu se hlásí řada světových levicových intelektuálů.
Za neomarxistickou bývá někdy označována také feministická či ekologická agenda. V takovém případě je toto označení obvykle myšleno hanlivě.



Kdo je to Neomarxista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Neomarxista? Lidé, politika

Líbí se vám definice kdo je to Neomarxista? Pak se podělte s vašimi přáteli na Twitteru, Redditu, Facebooku nebo jinde.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Víte co je Enduro? Víte co je Fez? Rozumíte pojmu Balustráda? Vzpomněli byste si co označuje výraz Vektor?

Klíčová slova: Neomarxista, význam slova, význam, definice, Neomarxista, slovo, přesný význam, vysvětlení, pojem, formulace, informace, popis, význam pojmu, přesný výraz, politika, etymologie

Pojem Neomarxista je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné weby a vyhledávače

Hledat videa s názvem Neomarxista na Youtube

Hledat termín Neomarxista na Google.cz

Hledat heslo Neomarxista ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat pojem Neomarxista ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít frázi Neomarxista ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Neomarxista například ve ruském vyhledávači Yandex, v Google překladači, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Neomarxista

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit Kdo je to Neomarxista? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Neomarxista? Definice pojmu Neomarxista je v kategorii Politika

Kategorie politika, senátorka, neomarxista, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Pečlivě jsme zkontrolovali všechny informace a údaje. Přesto však nevylučujeme, že je v textech chyba. Informace uvedené zde mohou být zastaralé či neaktuální. Texty neaktualizujeme pravidelně. Můžete také vyzkoušet hledat informace výraz, heslo, pojem, termín, text, slovo třeba na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete delší popis. Berte prosím v potaz, že jednotlivá slova mohou mít víc definic v závislosti na oboru a kontextu. Nezbývá, než vám doporučit hledání v jiných kategoriích než je Politika.