Kdo je to?
Kdo je Usain Bolt? Životopis Usain Bolt, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Usain Bolt

Kdo je Usain Bolt? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Usain Bolt je sprinter a držitel několika světových rekordů. Jeho rychlost zaujala celý svět. V roce 2009 byl jeho běh na mistrovství světa v Berlíně podroben vědecké analýze a zjistilo se, že dosáhl maximální rychlosti přes 44 km/h. Celý závod na 100 metrů zaběhl za neuvěřitelných 9,58 vteřin, čímž překonal předpokládané lidské hranice. Bolt byl úspěšný rovněž v běhu na 200 metrů. Na zmíněném MS v Berlíně uběhl trať na 200 metrů za pouhých 19,19 vteřin. I zde překonal světový rekord. O rok později překonal světový rekord i na trati 150 metrů, na kterou mu stačilo 14,35 vteřin. Díky své téměř nadpozemské rychlosti získal řadu medailí. Má celkově 8 zlatých olympijských medailí z Letních olympijských her v letech 2008, 2012 a 2016. Na mistrovství světa získal 11 zlatých medailí, 2 stříbrné a 1 bronzovou. V roce 2017 Boltova výkonnost poklesla. Na mistrovství světa v Londýně skončil až třetí a při štafetě ve stejném roce závod kvůli zranění ani nedoběhl. Po této události ukončil profesionální běžeckou kariéru. S maximální změřenou rychlostí 44,72 km/h je nejrychlejším běžcem všech dob a řada jeho fanoušků pochybuje, že se v blízké budoucnosti objeví člověk, který dokáže rekordy Usaina Bolta překonat.



Kdo je Usain Bolt? Životopis Usain Bolt, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Usain Bolt

Národnost: jamajská
Datum narození: 21. srpna 1986
Místo narození: Sherwood Content, Jamajka

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Usain Bolt? s partnery, kolegy a kamarády na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Znáte definici termínu Úsudek? Vzpomněli byste si co označuje výraz Brť? Vzpomněli byste si co označuje výraz Krátkozrakost? Znáte termín Krokev?

Klíčová slova: osobnost, sport, národnost, wiki, osobnosti, zajímavosti, kdy se narodil Usain Bolt?, datum narození, informace, životopis, kde se narodil Usain Bolt?, kdo je Usain Bolt?, narození, život, wikipedie, lexikon

Pojem Usain Bolt je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Jiné zdroje informací o výrazu Usain Bolt

Hledat videa s názvem Usain Bolt na Youtube

Zkusit najít frázi Usain Bolt v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít pojem Usain Bolt na Google obrázcích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Usain Bolt ve Wikimedia Commons

Zkusit najít Usain Bolt ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Usain Bolt například ve fulltextu Yahoo.com, v Lingea slovnících, ve ruském vyhledávači Yandex, v Microsoft Bing nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodných výběr osobností, odborných pojmů, termínů a slov

Životopis, kdo je Usain Bolt? Stručná biografie

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku Kdo je to Usain Bolt? Kdy se narodil Usain Bolt? Kde se narodil Usain Bolt? Usain Bolt patří do sekce Sport

Kategorie sport, krasobruslařka, usain Bolt, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Texty mohou obsahovat chyby nebo překlepy, za které se předem omlouváme. Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Aktuální informace lze většinou nalézt osobnost, osobu, člověka Usain Bolt třeba v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete podrobně vysvětlený popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Usain Bolt i v jiné kategorii než je sport.