Kdo je to?
Kdo je to Senátor? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Senátor? Lidé, politika

Senátor

Co znamená a jaký je význam slova Senátor?

Senátor je člen senátu. V České republice se jedná o člena horní komory Parlamentu ČR, tj. Senátu ČR. Pro ženu na této pozici se užívá slovo senátorka.
V České republice je senátor volen na období 6 let a Senát má 81 členů. Věková hranice pro to, aby se občan mohl stát senátorem, je 40 let. Do Senátu ČR se volí dvoukolovým většinovým volebním systémem a volby probíhají každé 2 roky ve třetině volebních obvodů, tudíž pravidelně dochází k obměně osazenstva Senátu.
Slova senát a senátor mají původ v latině, kde senex znamená stařec - ve starověku se jednalo o sbor úctyhodných mužů, kteří řídili věci veřejné.



Kdo je to Senátor? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Senátor? Lidé, politika

Tento text (Senátor) můžete sdílet s přáteli na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si co označuje výraz NRKI? Vzpomněli byste si na význam slova Aceton? Znáte pojem Smetana? Znáte definici termínu Segregace?

Klíčová slova: politika, wiki, formulace, přesný význam, termín, původ slova, heslo, význam slova, lexikon, přesný výraz, pojem, synonymum, etymologie, informace, wikipedie, co znamená

Pojem Senátor je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Linky na další online zdroje

Najít výraz Senátor ve Wikipedii

Najít pojem Senátor v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Senátor ve Wikimedia Commons

Zkusit najít termín Senátor ve Wikislovníku

Hledat slovo Senátor ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Senátor například ve ruském vyhledávači Yandex, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve vyhledávači Seznam.cz, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Google překladači.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Senátor

Teďka už zajisté víte Kdo je to Senátor? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Senátor? Definice pojmu Senátor patří do kategorie Politika

Kategorie politika, slunce vlajka, senátor, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Za uvedené informace neručíme. Přes veškerou pečlivost se mohou v textech objevit chybné údaje nebo pravopisné chyby. Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. Zkuste též hledat informace výraz, slovo, definici, slovíčko kupř. na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text. Berte v úvahu, že termíny mohou mít víc definic v závislosti na oboru a kontextu. Radíme vám proto hledat slovo Senátor i v jiné části webu než je kategorie politika.