Kdo je to?
Kdo je to Poslanec? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Poslanec? Lidé, politika

Poslanec

Jaký je význam slova Poslanec? Co to znamená?

Poslanec je člen poslanecké sněmovny. V České republice se jedná o člena dolní komory Parlamentu České republiky, tj. Poslanecké sněmovny. Pro ženu v tomto postavení se užívá slovo poslankyně.
V České republice jsou poslanci voleni poměrným systémem. Řádné volební období trvá 4 roky a v Poslanecké sněmovně zasedá 200 poslanců. Poslancem se může stát jen člověk starší 21 let, který splnil podmínky a byl zapsán na kandidátní listinu. Poslanci ve Sněmovně hlasují, mají zákonodárnou iniciativu a po dobu mandátu jsou chráněni imunitou, která neumožňuje jejich trestní stíhání, pokud je Poslanecká sněmovna ke stíhání nevydá.
V rámci struktury Evropské unie jsou také voleni poslanci do Evropského parlamentu.



Kdo je to Poslanec? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Poslanec? Lidé, politika

Sdílejte uvedený text s jinými osobami na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Vzpomenete si na definici slova Švýcarský systém? Vzpomenete si na definici slova Blue ray? Vzpomněli byste si co znamená slovo Embosovaná platební karta? Vzpomněli byste si na význam slova Citace?

Klíčová slova: definice, význam slova, wikipedie, pojem, vysvětlení, význam pojmu, synonymum, slovo, lexikon, heslo, etymologie, původ slova, termín, popis, formulace, přesný výraz

Pojem Poslanec je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Hledejte bez špehování slovo Poslanec ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat frázi Poslanec ve fulltextu Seznam.cz

Najít heslo Poslanec v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat videa s názvem Poslanec na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Poslanec ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Poslanec například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve ruském vyhledávači Yandex, v evropském vyhledávači Qwant nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Co znamená Poslanec? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Poslanec? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Poslanec? Definice pojmu Poslanec je v kategorii Politika

Sepsáno redaktory Superia.cz. Omlouváme se za případné neaktuální údaje a pravopisné chyby na webových stránkách. Snažíme se neustále zlepšovat obsah a kvalitu stránek, a vaše zpětná vazba je pro mě velmi důležitá. Děkujeme za pochopení.Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. Doporučujeme zkusit nalézt informace pojem, text, definici, třeba v projektu Wikipedie, kde můžete najít nejspíš delší text. Nezapomeňte prosím, že výrazy, hesla mohou mít víc významů podle toho o jaký obor se jedná. Doporučujeme vám proto zkusit i jinou sekci než je kategorie politika.