Kdo je to?
Kdo je to Poslanec? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Poslanec? Lidé, politika

Poslanec

Co znamená a jaký je význam slova Poslanec?

Poslanec je člen poslanecké sněmovny. V České republice se jedná o člena dolní komory Parlamentu České republiky, tj. Poslanecké sněmovny. Pro ženu v tomto postavení se užívá slovo poslankyně.
V České republice jsou poslanci voleni poměrným systémem. Řádné volební období trvá 4 roky a v Poslanecké sněmovně zasedá 200 poslanců. Poslancem se může stát jen člověk starší 21 let, který splnil podmínky a byl zapsán na kandidátní listinu. Poslanci ve Sněmovně hlasují, mají zákonodárnou iniciativu a po dobu mandátu jsou chráněni imunitou, která neumožňuje jejich trestní stíhání, pokud je Poslanecká sněmovna ke stíhání nevydá.
V rámci struktury Evropské unie jsou také voleni poslanci do Evropského parlamentu.



Kdo je to Poslanec? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Poslanec? Lidé, politika

Budeme rádi, pokud budete definici slova Poslanec sdílet s kolegy na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Vzpomenete si na definici slova Švýcarský systém? Pamatujete si definici pojmu Dilatace? Vzpomněli byste si co znamená slovo Embosovaná platební karta? Vzpomněli byste si co znamená slovo Audacity?

Klíčová slova: přesný výraz, význam pojmu, význam, termín, slovo, wikipedie, odborný výraz, význam slova, Poslanec, politika, Poslanec, politika, popis, lexikon, etymologie, wiki

Pojem Poslanec je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Další informační zdroje o slovu Poslanec

Vyhledat termín Poslanec ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít heslo Poslanec ve vyhledávači Yahoo

Hledejte bez špehování slovo Poslanec ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít heslo Poslanec ve Wikipedii

Najít pojem Poslanec ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Poslanec například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve Wikislovníku, v metavyhledávači Info.com nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodné osobnosti, pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Poslanec

Nyní již víte Kdo je to Poslanec? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Poslanec? Definice pojmu Poslanec patří do sekce Politika

Kategorie politika, sekretář , poslanec, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Naše stránky mají pouze informativní charakter, neručíme za tiskové chyby. Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Pokuste se vyhledat informace pojem, termín, výraz,heslo řekněme třeba v populární Wikipedii, kde naleznete podrobný text. Jednotlivá slova, termíny, hesla můžou mít víc definic v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste proto vyhledávání nebo se podívejte do jiných kategorií než je Politika.