Kdo je to?
Kdo je Jiří Prskavec? Životopis Jiří Prskavec, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Jiří Prskavec

Kdo je Jiří Prskavec? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Jiří Prskavec je známý česká kajakář a vodní slalomář v kategorii K1. Jeho otec je bývalý profesionální kajakář Jiří Prskavec. Narodil se v českém Mělníku a ke kajakářství jej vedl otec již od mala. V 17 letech v roce 2010 vyhrál hned dva závody (individuální závod a závod hlídek) na Mistrovství Evropy juniorů. Ten samý rok se zúčastnil Olympijských her mládeže, kde získal bronzovou medaili. Na Mistrovství světa do 23 let vyhrál zlatou medaili v závodě jednotlivců (2011) a ještě v ten samý rok získal bronz za individuální výkon na seniorském Mistrovství Evropy.
V roce 2013 se mu podařilo v jeden den získat 2 zlaté medaile (závod hlídek a individuální závod). Během Mistrovství světa v Praze (2013) získal spolu s reprezentantem Vavřincem Hradilkem stříbrnou medaili. V následujícím roce Prskavec získal další zlatou medaili na evropského šampionátu, a tím svůj titul obhájil. Na MS 2014 získal stříbrnou medaili v závodě hlídek.
Na MS 2015 získal Prskavec opět 2 zlaté medaile (individuální závod a závod hlídek), taktéž stejné medaile přivezl i z Mistrovství Evropy 2016. Z Olympijských her v Riu de Janeiru si Prskavec přivezl domů bronzovou medaili. V roce 2017 získal zlato ze závodu hlídek a bronz za individuální závod. Z ME 2018 vybojoval stejné kovy jako v roce 2017 ve stejných disciplínách. Rok na to si z MS 2018 dovezl bronz (závod hlídek) a stříbro (individuální závod).



Kdo je Jiří Prskavec? Životopis Jiří Prskavec, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Jiří Prskavec

Národnost: česká
Datum narození: 18. 5. 1993
Místo narození: Mělník

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Jiří Prskavec? s přáteli na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si na význam slova Dyspraxie? Znáte definici termínu CPU? Víte co je Cytoplazma? Pamatujete si definici pojmu Melancholie?

Klíčová slova: narození, informace, zajímavosti, osobnosti, popis, kde se narodil Jiří Prskavec?, život, místo narození, biografie, lexikon, osobnost, datum narození, wikipedie, sport, kdo je Jiří Prskavec?, wiki

Pojem Jiří Prskavec je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informační zdroje o slovu Jiří Prskavec

Hledat pojem Jiří Prskavec ve Wikislovníku

Zkusit najít Jiří Prskavec na Google obrázcích

Zkusit najít výraz Jiří Prskavec ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít heslo Jiří Prskavec ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledejte bez špehování slovo Jiří Prskavec ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Jiří Prskavec například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Lingea slovnících, ve Wikislovníku, ve fulltextu Google.cz nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Biografie, životopis, kdo je to Jiří Prskavec?

Nyní již víte Kdo je to Jiří Prskavec? Kdy se narodil Jiří Prskavec? Kde se narodil Jiří Prskavec? Jiří Prskavec patří do kategorie Sport

Text vytvořen pro server Superia.cz. Na informace uvedené na těchto stránkách neposkytujeme záruku. Texty mohou obsahovat nepřesnosti a chyby za které se předem omlouváme. Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Doporučujeme taktéž hledat informace osobnost, osobu, člověka Jiří Prskavec řekněme třeba v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Jiří Prskavec i v jiné kategorii než je sport.