Kdo je to?
Kdo je to Povstalec? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Povstalec? Lidé, politika

Povstalec

Jaký je význam slova Povstalec? Co to znamená?

Povstalec je osoba, která se společně s dalšími lidmi účastní povstání, tedy formy boje proti vládě, určité sociální vrstvě obyvatel nebo okupantům. Povstalci bojují pomocí zbraní nebo pasivního odporu, kdy odmítají spolupráci, stávkují nebo provádějí sabotáže. Důvodem pro takové jednání bývá nespokojenost nebo odpor proti nařízením, sociálním podmínkám a podobně.
Povstání může být živelné nebo organizované, povstalec bývá většinou civilista.



Kdo je to Povstalec? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Povstalec? Lidé, politika

Sdílejte uvedený text s jinými osobami na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Vzpomenete si na definici slova Decoupage? Vzpomenete si na definici slova Kaligram? Vzpomněli byste si co znamená slovo Determinismus? Vzpomněli byste si na význam slova Muzikál?

Klíčová slova: wiki, definice, popis, význam pojmu, etymologie, význam slova, synonymum, politika, původ slova, lexikon, wikipedie, odborný výraz, význam, pojem, termín, heslo

Pojem Povstalec je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Jiné zdroje informací o výrazu Povstalec

Vyhledat výraz Povstalec ve Wikislovníku

Najít termín Povstalec ve vyhledávači Yahoo

Hledejte bez špehování slovo Povstalec ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít frázi Povstalec na Google obrázcích

Hledat pojem Povstalec ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Povstalec například ve Wikipedii, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve fulltextu Yahoo.com, v evropském vyhledávači Qwant nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Co znamená Povstalec? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Povstalec? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Povstalec? Definice pojmu Povstalec je v kategorii Politika

Sepsáno redaktory Superia.cz. Omlouváme se za případné neaktuální údaje a pravopisné chyby na webových stránkách. Snažíme se neustále zlepšovat obsah a kvalitu stránek, a vaše zpětná vazba je pro mě velmi důležitá. Děkujeme za pochopení.Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Zkuste najít informace pojem, text, definici, třeba ve Wikipedii, kde můžete najít nejspíš delší text. Nezapomeňte prosím, že výrazy, hesla mohou mít víc významů podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste hledat odborný výraz Povstalec i v jiné sekci než je kategorie politika.