Kdo je to?
Kdo je Sidney Crosby? Životopis Sidney Crosby, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Sidney Crosby

Kdo je Sidney Crosby? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Sidney Crosby je kanadský profesionální hokejový útočník, narozený v Cole Harbour v Kanadě. Dal o sobě vědět již na střední škole ve Faribault v Minesotě, kde v 57 zápasech zaznamenal 72 golů a 90 asistencí. V 16 letech byl draftován klubem Rimouski Océanic, z kanadské juniorské hokejové ligy (QMJHL), za který stihl během dvou sezon (121 zápasů) nasázet 120 golů a 183 asistencí. Pokaždé byl Sidney zvolen kanadským juniorským hráčem roku. Přidal se k juniorskému kanadskému reprezentačnímu týmu a stal se i nejmladším hráčem, který kdy za národní tým skóroval. V roce 2005, kdy měl Crosby 18 let, byl draftován z prvního místa týmem Pittsburgh Penguins. Během první sezony nasbíral více než 100 kanadských bodů a stal se i nejmladším hráčem NHL, kterému se to podařilo. Nejmladším vítězem se stal i v následující sezoně, kdy vyhrál Art Rossovu Trofej za nejužitečnějšího hráče sezony (2006/2007). Jeho výsledky mu zajistily kapitánskou pásku, díky čemuž se stal nejmladším kapitánem v historii NHL. V další sezoně prohráli finálové zápasy s týmem Detroit Red Wings. O rok později proti Detroitu Red Wings finále vyhráli a Crosby získal svůj první Stanley cup. Celkově Crosby získal s Pittsburghem 3x Stanley Cupy (2009, 2016, 2017), 2x vítězství Art Rossovy Trofeje (2007, 2014) za kanadské bodování, 2x Conn Smythe Trophy za nejužitečnějšího hráče v play-off (2016, 2017). S kanadskou reprezentací získal 2x zlatou medaili na Olympijských hrách (2010, 2014) a zlatou medaili z Mistrovství Světa (2015).



Kdo je Sidney Crosby? Životopis Sidney Crosby, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Sidney Crosby

Národnost: kanadská
Datum narození: 7. 8. 1987
Místo narození: Cole Harbour, Nové Skotsko, Kanada

Sdílejte tuto stránku s osobností Sidney Crosby s vašimi sledujícími na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Znáte pojem Platonická láska? Znáte termín Superhrubá mzda? Pamatujete si definici pojmu Bjetin? Víte, co je to Cílová částka?

Klíčová slova: národnost, místo narození, popis, sport, sport, Sidney Crosby, kdo je Sidney Crosby?, život, životopis, informace, zajímavosti, lexikon, Sidney Crosby, wikipedie, osobnost, datum narození

Pojem Sidney Crosby je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte pojem Sidney Crosby v následujících vyhledávačích

Hledat slovo Sidney Crosby ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Sidney Crosby na Youtube

Zkusit najít termín Sidney Crosby ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít pojem Sidney Crosby ve Wikipedii

Vyhledat heslo Sidney Crosby ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Sidney Crosby například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodné osobnosti, pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Stručná biografie, resp. životopis osoby Sidney Crosby

Teďka už zajisté víte Kdo je to Sidney Crosby? Kdy se narodil Sidney Crosby? Kde se narodil Sidney Crosby? Sidney Crosby patří do kategorie Sport

Kategorie sport, gymnastka postoj, sidney Crosby, ilustrační obrázek

Napsáno redaktory Superia.cz. Texty mohou obsahovat chyby, nepřesnosti nebo překlepy. Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Čerstvé informace hledejte osobnost, osobu, člověka Sidney Crosby řekněme v populární Wikipedii, kde naleznete o něco delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Sidney Crosby i v jiné kategorii než je sport.