Kdo je to?
Kdo je Klaus Schwab? Životopis Klaus Schwab, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Klaus Schwab

Kdo je Klaus Schwab? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Klaus Schwab je německý ekonom. Zakladatel Světového ekonomického fóra.
Narodil se v Německu, jeho rodina však pocházela ze Švýcarska, kam se později vraceli a Klaus Schwab tam dnes žije.
Vystudoval několik univerzit - Swiss Federal Institute of Technology, ekonomii na University of Fribourg a veřejnou správu na Harvard University.
Následně začal Klaus Schwab vyučovat ekonomické předměty na univerzitě v Ženevě. V tomto období Schwab publikoval řadu knih a odborných článků věnovaných ekonomickým tématům a stal se světově známým ekonomem.
V roce 1971 založil Klaus Schwab Světové ekonomické fórum (World Economic Forum, WEF). Jde o neziskovou organizaci, která se zaobírá aktuálními tématy v oblasti ekonomie, životního prostředí, společenských problémů či řešení mezinárodních konfliktů. Zřejmě nejznámější akcí této organizace je každoroční setkání světových lídrů, byznysmenů a významných osobností společenského života v Davosu - zde se debatují aktuální otázky, dochází k řadě dohod a vzniku nových projektů. WEF se postupně stala vlivnou organizací, která financuje i vědu a výzkum, spolupracuje s firmami po celém světě a má ambici i k řešení mezistátních konfliktů.
Vzhledem k tomu, že je WEF neformální platformou a její vliv a působení není pro veřejnost snadné kontrolovat, stává se WEF a spolu s ní i Klaus Schwab častým předmětem konspiračních teorií. K tomu do určité míry přispěl i sám Schwab, když v roce 2020 vydal po světové koronavirové pandemii knihu Covid-19: Velký reset, ve které v podstatě avizuje vznik nového světového řádu. Za neprůhledné financování a fungování však není WEF kritizován je dezinformátory, ale též standardními institucemi.
Klaus Schwab je držitelem řady významných světových ocenění a řádů.



Kdo je Klaus Schwab? Životopis Klaus Schwab, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Hlavní data o osobě Klaus Schwab

Národnost: německá
Datum narození: 30. března 1938
Místo narození: Ravensburg, Německo

Tento text (Klaus Schwab) můžete samozřejmě sdílet s vaším okruhem známých osob na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Rozumíte pojmu Čubrica? Rozumíte pojmu Špaletové okno? Znáte definici termínu OSVČ? Znáte pojem Čečetka?

Klíčová slova: Klaus Schwab, informace, lexikon, národnost, popis, datum narození, kdy se narodil Klaus Schwab?, osobnost, životopis, místo narození, biografie, wikipedie, wiki, kdo je Klaus Schwab?, vysvětlení, politika

Pojem Klaus Schwab je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Pro více informací o heslu Klaus Schwab zkuste navštívit tyto odkazy

Najít výraz Klaus Schwab ve vyhledávači Qwant

Hledejte bez špehování slovo Klaus Schwab ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat pojem Klaus Schwab na Google.cz

Zkusit najít termín Klaus Schwab ve Wikislovníku

Zkusit najít frázi Klaus Schwab v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Klaus Schwab například ve vyhledávači Seznam.cz, v Lingea slovnících, v metavyhledávači Info.com, v Microsoft Bing nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často hledané výrazy, osobnosti, termíny a odborné pojmy

Stručná biografie, resp. životopis osoby Klaus Schwab

Teďka již bezesporu víte Kdo je to Klaus Schwab? Kdy se narodil Klaus Schwab? Kde se narodil Klaus Schwab? Klaus Schwab patří do sekce Politika

Kategorie politika, politik, klaus Schwab, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Naše stránky mají pouze informativní charakter, neručíme za tiskové chyby. Upozorňujeme, že informace na tomto webu mohou být neaktuální či zastaralé. Aktuální informace lze většinou nalézt osobnost, osobu, člověka Klaus Schwab např. na české Wikipedii, kde naleznete podrobný text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Klaus Schwab i v jiné kategorii než je politika.