Kdo je to?
Kdo je to Technokrat? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Technokrat? Lidé, politika

Technokrat

Jaký je význam slova Technokrat? Co to znamená?

Technokracie je myšlenkový směr, podle kterého by společnosti měla vládnout vrstva odborníků a specialistů. Zároveň zastánci technokracie věří, že věda a technologický pokrok jsou odpovědí na ekonomické a sociální problémy. Technokrat je tedy člověk, který je buď součástí oné vládnoucí vrstvy odborníků anebo je zastáncem technokratických myšlenek.
Jde o utopickou vizi, která dosud nebyla nikdy plně realizována. Jedná se o odnož nedemokratických směrů, neboť podle této teorie by neměla být moc v rukou všech, ale pouze úzké skupiny lidí (přesto se nemusí jednat o zřízení diktátorského typu).
Výraz technokrat může mít i poněkud negativní nádech - často se tak označují lidé, kteří ve svém rozhodování spoléhají na techniku, příliš nepoužívají emoce a empatii a zajímají se především o výsledek.



Kdo je to Technokrat? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Technokrat? Lidé, politika

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je to Technokrat? s vašimi kamarády na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Pamatujete si definici pojmu Školní zralost? Pamatujete si definici pojmu Zelená linka? Znáte termín Výstružník? Vzpomněli byste si co znamená slovo Western?

Klíčová slova: Technokrat, vysvětlení, lexikon, formulace, heslo, etymologie, wiki, Technokrat, informace, wikipedie, přesný výraz, odborný výraz, definice, politika, přesný význam, popis

Pojem Technokrat je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Hledat slovo Technokrat ve vyhledávači Yandex

Vyhledat termín Technokrat na Google.cz

Hledat pojem Technokrat ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat slovo Technokrat ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít heslo Technokrat ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Technokrat například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v projektu slovnik.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v evropském vyhledávači Qwant nebo v Google překladači.

Další vybraná hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy

Co znamená Technokrat? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Teďka už zajisté víte Kdo je to Technokrat? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Technokrat? Definice pojmu Technokrat je v sekci Politika

Kategorie politika, poslankyně žena, technokrat, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Informace obsažené na našich webových stránkách byly pečlivě zkontrolovány. I přesto však nepřebíráme odpovědnost za případné chyby. Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. Můžete také vyzkoušet hledat informace pojem, slovo, termín, definici dejme tomu třeba na webovkách projektu Wikipedia, kde můžete najít podrobnější text. Berte prosím v úvahu, že pojmy mohou mít víc definic podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste proto hledat termín Technokrat hledat i v jiných kategoriích (než politika).