Kdo je to?
Kdo je to Technokrat? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Technokrat? Lidé, politika

Technokrat

Co znamená a jaký je význam slova Technokrat?

Technokracie je myšlenkový směr, podle kterého by společnosti měla vládnout vrstva odborníků a specialistů. Zároveň zastánci technokracie věří, že věda a technologický pokrok jsou odpovědí na ekonomické a sociální problémy. Technokrat je tedy člověk, který je buď součástí oné vládnoucí vrstvy odborníků anebo je zastáncem technokratických myšlenek.
Jde o utopickou vizi, která dosud nebyla nikdy plně realizována. Jedná se o odnož nedemokratických směrů, neboť podle této teorie by neměla být moc v rukou všech, ale pouze úzké skupiny lidí (přesto se nemusí jednat o zřízení diktátorského typu).
Výraz technokrat může mít i poněkud negativní nádech - často se tak označují lidé, kteří ve svém rozhodování spoléhají na techniku, příliš nepoužívají emoce a empatii a zajímají se především o výsledek.



Kdo je to Technokrat? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Technokrat? Lidé, politika

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Technokrat s vašimi známými a kamarády na internetových sociálních sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter (síť X) či Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Pamatujete si definici pojmu Školní zralost? Vzpomenete si na definici slova Homocystein? Znáte termín Výstružník? Vzpomněli byste si na význam slova Flegmatik?

Klíčová slova: odborný výraz, etymologie, popis, synonymum, původ slova, pojem, Technokrat, politika, co znamená, slovo, vysvětlení, význam pojmu, Technokrat, přesný výraz, význam, informace

Pojem Technokrat je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Hledejte výraz Technokrat v dalších zdrojích

Najít termín Technokrat ve Wikislovníku

Vyhledat termín Technokrat ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat heslo Technokrat ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Technokrat na Youtube

Vyhledat pojem Technokrat na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Technokrat například v metavyhledávači Info.com, v Lingea slovnících, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve Wikipedii nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často žádané pojmy, osoby, výrazy, osobnosti, odborné termíny a slova

Vysvětlení významu slova Technokrat, definice, vysvětlení pojmu

Nyní už nejspíš víte Kdo je to Technokrat? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Technokrat? Definice pojmu Technokrat se nachází v sekci Politika

Kategorie politika, kongresmen, technokrat, ilustrační obrázek

Sepsáno redaktory Superia.cz. Předem se omlouváme za případné chyby v textech. Uvítáme vaši pomoc a zpětnou vazbu.Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Zkuste najít informace pojem, definici, text, výrazdejme tomu např. v projektu Wikipedia, kde naleznete podrobnější popis. Neměli byste zapomenout na to, že ke každému výrazu, může existovat víc definic podle různých oborů. Vyzkoušejte proto hledání v jiných kategoriích (než politika).