Kdo je to?
Kdo je to Plochodrážník? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Plochodrážník? Lidé, sport

Plochodrážník

Co znamená a jaký je význam slova Plochodrážník?

Plochodrážník je závodník, který se specializuje na soutěže na ploché dráze na speciálním typu motocyklu. Ten je vybavený malým motorem a nemá brzdy. Jsou navrženy pro dosažení vysokých rychlostí na ploché dráze. Plochodrážníci musí zvládnout brzdění a řízení pouze pohybem těla a ovládacími prvky motocyklu.
Plochá dráha je oválný okruh s pevným povrchem. Jízda po ní vyžaduje zručnost, odvahu a rychlost a je oblíbená po celém světě.
Historie ploché dráhy sahá až do roku 1920, kdy se tato disciplína stala populární v Evropě a Spojených státech. Mezi nejznámější historické plochodrážníky patří Ole Olsen, který získal několik mistrovských titulů v 60. a 70. letech. V současné době jsou významnými jezdci Tai Woffinden a Bartosz Zmarzlik, kteří dominují světovému šampionátu.
Závody v ploché dráze jsou vzrušující události, kde jezdci závodí ve čtyřech jízdách na oválu, a snaží se získat co nejvíce bodů.
Rychlosti na ploché dráze dosahují přes 100 km/h, což dělá tuto disciplínu extrémně riskantní.



Kdo je to Plochodrážník? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Plochodrážník? Lidé, sport

Zaujala vás definice slova Plochodrážník? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Znáte pojem Sitcom? Vzpomněli byste si na význam slova Eupnoe? Pamatujete si definici pojmu Menhir? Znáte definici termínu Beletrie?

Klíčová slova: informace, popis, heslo, synonymum, odborný výraz, pojem, formulace, wikipedie, sport, definice, Plochodrážník, slovo, vysvětlení, lexikon, etymologie, Plochodrážník

Pojem Plochodrážník je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Zkusit najít termín Plochodrážník na Google obrázcích

Vyhledat termín Plochodrážník ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít slovo Plochodrážník ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít termín Plochodrážník na Google.cz

Zkusit najít výraz Plochodrážník ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Plochodrážník například v Google obrázcích, v projektu slovnik.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Lingea slovnících.

Tipy na další významy slov, osobnosti, pojmy a termíny

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Plochodrážník

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Plochodrážník? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Plochodrážník? Definice pojmu Plochodrážník je v kategorii Sport

Kategorie sport, sumo žena, plochodrážník, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Neručíme za správnost a úplnost informací na Webových stránkách uvedených. Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. Pokuste se též vyhledat informace výraz,heslo, text, pojem třeba v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete nejspíš podrobnější text. Berte v úvahu, že termíny mohou mít víc definic v závislosti na oboru a kontextu. Hledejte proto odborný pojem i jinde než v sekci sport.