Kdo je to?
Kdo je to Plochodrážník? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Plochodrážník? Lidé, sport

Plochodrážník

Jaký je význam slova Plochodrážník? Co to znamená?

Plochodrážník je závodník, který se specializuje na soutěže na ploché dráze na speciálním typu motocyklu. Ten je vybavený malým motorem a nemá brzdy. Jsou navrženy pro dosažení vysokých rychlostí na ploché dráze. Plochodrážníci musí zvládnout brzdění a řízení pouze pohybem těla a ovládacími prvky motocyklu.
Plochá dráha je oválný okruh s pevným povrchem. Jízda po ní vyžaduje zručnost, odvahu a rychlost a je oblíbená po celém světě.
Historie ploché dráhy sahá až do roku 1920, kdy se tato disciplína stala populární v Evropě a Spojených státech. Mezi nejznámější historické plochodrážníky patří Ole Olsen, který získal několik mistrovských titulů v 60. a 70. letech. V současné době jsou významnými jezdci Tai Woffinden a Bartosz Zmarzlik, kteří dominují světovému šampionátu.
Závody v ploché dráze jsou vzrušující události, kde jezdci závodí ve čtyřech jízdách na oválu, a snaží se získat co nejvíce bodů.
Rychlosti na ploché dráze dosahují přes 100 km/h, což dělá tuto disciplínu extrémně riskantní.



Kdo je to Plochodrážník? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Plochodrážník? Lidé, sport

Zaujala vás definice pojmu Plochodrážník? Pak se o ní podělte s partnery, kolegy a kamarády na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Znáte pojem Sitcom? Vzpomněli byste si co označuje výraz Outsourcing? Pamatujete si definici pojmu Menhir? Znáte termín Gordický uzel?

Klíčová slova: vysvětlení, pojem, sport, původ slova, slovo, formulace, Plochodrážník, přesný výraz, informace, wiki, význam pojmu, přesný význam, wikipedie, popis, etymologie, co znamená

Pojem Plochodrážník je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Jiné doporučené zdroje informací

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Plochodrážník ve Wikimedia Commons

Zkusit najít frázi Plochodrážník ve Wikipedii

Zkusit najít výraz Plochodrážník ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít pojem Plochodrážník v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Vyhledat pojem Plochodrážník na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Plochodrážník například ve fulltextu Yahoo.com, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v evropském vyhledávači Qwant nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Doporučujeme tyto osobnosti, pojmy, výrazy a termíny

Co znamená Plochodrážník? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Právě jste zjistili Kdo je to Plochodrážník? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Plochodrážník? Definice pojmu Plochodrážník patří do sekce Sport

Kategorie sport, fotbalistka, plochodrážník, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Neručíme za správnost či přesnost obsahu těchto webových stránek. Nemůžeme pravidelně aktualizovat všechny texty. Vyzkoušejte nalézt informace výraz, text, termín, pojem dejme tomu třeba v projektu Wikipedia, kde můžete najít nejspíše podrobnější text. Berte prosím na vědomí, že slovní spojení mívají několik různých významů podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste proto vyhledávání nebo se podívejte do jiných kategorií než je Sport.