Kdo je to?
Kdo je Bobby Orr? Životopis Bobby Orr, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Bobby Orr

Kdo je Bobby Orr? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Robert Gordon Orr je bývalý kanadský hokejový útočník narozen v Parry Sound v Ontariu. Ze začátku hrál Orr v útoku, ale poté přesídlil do obrany kvůli jeho bruslařským schopnostem a rychlosti. Od malička hrál v Ontariu v provinční lize, odkud si jej ve 14 letech vytáhli skauti z NHL do klubu Oshawa Generals, který je farmou týmu Boston Bruins. Po čtyřech sezonách za klub Oshawa se dostal do prvního týmu Bostonu Bruins (1966), kde odehrál celkem 10 sezon. Díky výši jeho platu se stal nejlépe placeným hráčem, a to byl teprve nováček v lize. Jeho další kontrakt s Boston Bruins byl první milionový v historii NHL. Během deseti let vyhrál s týmem 2x Stanley Cup (1970, 1972). V obou případech získal ocenění Conn Smythe Trophy pro nejlepšího hráče play-off. Drží rekord v počtu osmi vítězství v kategorii obránce roku (Norris Trophy). Je dokonce jediným obráncem v historii, který 2x vyhrál cenu Art Ross Trophy pro vítěze kanadského bodování. 3x po sobě se stal nejužitečnějším hráčem ligy (Hart Trophy). V roce 1976 odchází jako volný hráč do týmu Chicago Blackhawks, kde po dvou sezonách musel kariéru ukončit ve věku 30 let kvůli zraněním kolena.
Orr se v roce 1996 stal agentem a později i prezidentem agentury Orr Hockey Group, která reprezentuje okolo 20 aktivních hráčů NHL.V roce 2017 se zařadil mezi sto nejlepších hráčů historie NHL.



Kdo je Bobby Orr? Životopis Bobby Orr, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Bobby Orr

Národnost: kanadská
Datum narození: 20. 3. 1948
Místo narození: Parry Sound, Kanada

Popis osobnosti Bobby Orr můžete sdílet s blízkými na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si co označuje výraz Parapet? Víte, co je to Potenciometr? Znáte pojem Koloidní stříbro? Rozumíte pojmu Mořská cibule?

Klíčová slova: národnost, místo narození, narození, informace, datum narození, životopis, popis, Bobby Orr, vysvětlení, osobnost, sport, kdy se narodil Bobby Orr?, wiki, kdo je Bobby Orr?, osobnosti, Bobby Orr

Pojem Bobby Orr je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné weby a vyhledávače

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Bobby Orr ve Wikimedia Commons

Hledejte bez špehování slovo Bobby Orr ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat slovo Bobby Orr ve vyhledávači Qwant

Vyhledat slovo Bobby Orr ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít frázi Bobby Orr ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Bobby Orr například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v evropském vyhledávači Qwant, ve Wikipedii nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Biografie, životopis, kdo je to Bobby Orr?

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Bobby Orr? Kdy se narodil Bobby Orr? Kde se narodil Bobby Orr? Bobby Orr je v kategorii Sport

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Omlouváme se za případné neaktuální údaje a pravopisné chyby na webových stránkách. Snažíme se neustále zlepšovat obsah a kvalitu stránek, a vaše zpětná vazba je pro mě velmi důležitá. Děkujeme za pochopení.Informace uvedené zde mohou být zastaralé či neaktuální. Texty neaktualizujeme pravidelně. Můžete také vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Bobby Orr například ve Wikipedii, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Bobby Orr i v jiné kategorii než je sport.