Kdo je to?
Kdo je Eva Samková? Životopis Eva Samková, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Eva Samková

Kdo je Eva Samková? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Eva Samková je profesionální snowboardistka a olympijská vítězka. Zimním sportům se věnuje od dětství. Nejdříve lyžovala, ale brzy ji zaujal snowboard a zaměřila se primárně na něj. V roce 2010 měla první velký úspěch na mezinárodní scéně a získala zlatou medaili na juniorském mistrovství světa. Později v této kategorii přidala další dvě zlaté medaile. V seniorské kategorii startovala na Zimních olympijských hrách 2014 v Soči a ve snowboardcrossu vybojovala zlatou medaili. O čtyři roky později se zúčastnila zimní olympiády v Pchjongčchangu a přidala bronzovou medaili. V roce 2019 vybojovala první seniorský titul mistryně světa.
V témže roce se objevila ve videoklipu písně Poď si od Barbory Polákové. Souběžně se závoděním studuje Fakultu tělesné výchovy a sportu UK, aby se v budoucnu mohla věnovat trenérské dráze. V roce 2021 se na obrazovkách České televize objevil dokumentární seriál Českem nejen za sportem, ve kterém Samková představuje rozmanitá místa vhodná ke sportovnímu vyžití. Byla hostem několika pořadů, mimo jiné v Show Jana Krause, DVTV nebo Na plovárně. Jejím sportovním vzorem je gymnastka Věra Čáslavská. Žije s hercem Markem Adamczykem.



Kdo je Eva Samková? Životopis Eva Samková, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní údaje o osobě Eva Samková

Národnost: česká
Datum narození: 28. dubna 1993
Místo narození: Vrchlabí

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Eva Samková s vašimi známými a kamarády na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Znáte termín Šumajstr? Znáte termín Multitasking? Vzpomenete si na definici slova Nestea? Víte, co je to Infuze?

Klíčová slova: wikipedie, narození, sport, život, datum narození, životopis, zajímavosti, Eva Samková, osobnosti, wiki, biografie, kdo je Eva Samková?, vysvětlení, informace, národnost, sport

Pojem Eva Samková je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte výraz Eva Samková v dalších zdrojích

Vyhledat termín Eva Samková ve vyhledávači Qwant

Najít pojem Eva Samková ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít Eva Samková v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat videa s názvem Eva Samková na Youtube

Hledat frázi Eva Samková ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Eva Samková například ve Wikislovníku, v Google překladači, ve fulltextu Google.cz, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Lingea slovnících.

Často hledaná hesla, osobnosti, odborné termíny, pojmy, slova

Stručná biografie, resp. životopis osoby Eva Samková

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Eva Samková? Kdy se narodila Eva Samková? Kde se narodila Eva Samková? Eva Samková se nachází v sekci Sport

Kategorie sport, vodní pólista, eva Samková, ilustrační obrázek

Napsáno redaktory Superia.cz. Omlouváme se za možné chyby v textech. Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Pokuste se vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Eva Samková řekněme v české Wikipedii, kde můžete najít delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Eva Samková i v jiné kategorii než je sport.