Kdo je to?
Kdo je Eva Samková? Životopis Eva Samková, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Eva Samková

Kdo je Eva Samková? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Eva Samková je profesionální snowboardistka a olympijská vítězka. Zimním sportům se věnuje od dětství. Nejdříve lyžovala, ale brzy ji zaujal snowboard a zaměřila se primárně na něj. V roce 2010 měla první velký úspěch na mezinárodní scéně a získala zlatou medaili na juniorském mistrovství světa. Později v této kategorii přidala další dvě zlaté medaile. V seniorské kategorii startovala na Zimních olympijských hrách 2014 v Soči a ve snowboardcrossu vybojovala zlatou medaili. O čtyři roky později se zúčastnila zimní olympiády v Pchjongčchangu a přidala bronzovou medaili. V roce 2019 vybojovala první seniorský titul mistryně světa.
V témže roce se objevila ve videoklipu písně Poď si od Barbory Polákové. Souběžně se závoděním studuje Fakultu tělesné výchovy a sportu UK, aby se v budoucnu mohla věnovat trenérské dráze. V roce 2021 se na obrazovkách České televize objevil dokumentární seriál Českem nejen za sportem, ve kterém Samková představuje rozmanitá místa vhodná ke sportovnímu vyžití. Byla hostem několika pořadů, mimo jiné v Show Jana Krause, DVTV nebo Na plovárně. Jejím sportovním vzorem je gymnastka Věra Čáslavská. Žije s hercem Markem Adamczykem.



Kdo je Eva Samková? Životopis Eva Samková, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní data o osobě Eva Samková

Národnost: česká
Datum narození: 28. dubna 1993
Místo narození: Vrchlabí

Sdílejte tuto stránku s osobností Eva Samková s kolegy, přáteli a partnery na Twitteru, Redditu, Facebooku nebo jinde.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Znáte termín Šumajstr? Víte co je Testosteron? Vzpomenete si na definici slova Nestea? Vzpomněli byste si co označuje výraz Hoax?

Klíčová slova: zajímavosti, sport, národnost, wiki, kdy se narodila Eva Samková?, lexikon, osobnosti, kdo je Eva Samková?, wikipedie, život, kde se narodila Eva Samková?, biografie, Eva Samková, informace, osobnost, popis

Pojem Eva Samková je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Hledat videa s názvem Eva Samková na Youtube

Hledejte bez špehování slovo Eva Samková ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít Eva Samková ve Wikipedii

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Eva Samková ve Wikimedia Commons

Hledat frázi Eva Samková ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Eva Samková například v Google obrázcích, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve vyhledávači Seznam.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Jiné zajímavé termíny, pojmy, hesla, slova, osobnosti, lidi

Biografie, životopis, kdo je to Eva Samková?

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Eva Samková? Kdy se narodila Eva Samková? Kde se narodila Eva Samková? Eva Samková je v sekci Sport

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Provozovatel neručí za správnost a úplnost informací na těchto webových stránkách. Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. Zkuste hledat informace osobnost, osobu, člověka Eva Samková kupř. na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Eva Samková i v jiné kategorii než je sport.