Kdo je to?
Kdo je Martin Hanzal? Životopis Martin Hanzal, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Martin Hanzal

Kdo je Martin Hanzal? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Martin Hanzal je český hokejový útočník. Narodil se v jihočeském Písku. Profesionální kariéru započal v klubu HC České Budějovice v sezoně 2005/2006. Během této sezony se stěhoval do druhé nejvyšší americké soutěže (USHL) do klubu Omaha Lancers, kde během 19 zápasů nasbíral 19 kanadských bodů. V sezoně 2006/2007 působil v nejvyšší kanadské juniorské lize (WHL) v týmu Red Deer Rebels. Za 60 zápasů nasbíral 85 kanadských bodů. Od nové sezony (2007/2008) již oblékal dres týmu Phoenix Coyotes z nejlepší hokejové ligy světa, zámořské NHL. V roce 2008 vsítil svůj první hattrick do sítě Toronto Maple Leafs a o tři roky později úspěch zopakoval proti týmu Vancouver Cannucks. Kvůli operaci zad přišel Martin o polovinu sezony 2014/2015. V sezoně 2016/2017 přestoupil do týmu Minesota Wild, odkud po roce odešel do týmu Dallas Stars se smlouvou na tři roky. Býval častěji zraněný a musel dokonce na operaci s páteří, kvůli které poté nemohl půl roku hrát hokej. Za tři sezony odehrál za Dallas Stars pouhých 45 zápasů. V roce 2020 oznámil konec kariéry v NHL (celkem 12 sezon). Založil hokejový klub HC Samson České Budějovice, hrající čtvrtou nejvyšší českou hokejovou soutěž, ve které sám hraje. Martin Hanzal byl na čtyřech světových šampionátech za českou reprezentaci.



Kdo je Martin Hanzal? Životopis Martin Hanzal, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Martin Hanzal

Národnost: česká
Datum narození: 20. 2. 1987
Místo narození: Písek, Česká republika

Popis osobnosti Martin Hanzal můžete sdílet s vašimi sledujícími na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Znáte pojem Noční můra? Vzpomněli byste si co označuje výraz Insolvence? Pamatujete si definici pojmu Dystopie? Znáte termín Byrokracie?

Klíčová slova: životopis, osobnost, zajímavosti, kdy se narodil Martin Hanzal?, lexikon, místo narození, Martin Hanzal, Martin Hanzal, sport, život, vysvětlení, národnost, popis, wikipedie, informace, sport

Pojem Martin Hanzal je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Pro více informací o heslu Martin Hanzal zkuste navštívit tyto odkazy

Zkusit najít termín Martin Hanzal ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Martin Hanzal na Youtube

Zkusit najít Martin Hanzal na Google.cz

Najít výraz Martin Hanzal ve fulltextu Seznam.cz

Hledat slovo Martin Hanzal v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Martin Hanzal například v Microsoft Bing, v projektu slovnik.cz, ve fulltextu Yahoo.com, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Stručná biografie, resp. životopis osoby Martin Hanzal

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Martin Hanzal? Kdy se narodil Martin Hanzal? Kde se narodil Martin Hanzal? Martin Hanzal patří do kategorie Sport

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Snažili jsme se kontrolovat a ověřovat texty a informace. Přesto se mohlo stát, že je zde nepřesný údaj nebo chyba. Upozorňujeme, že informace na tomto webu mohou být neaktuální či zastaralé. Doporučujeme zkusit nalézt informace osobnost, osobu, člověka Martin Hanzal řekněme na webovkách projektu Wikipedia, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Martin Hanzal i v jiné kategorii než je sport.