Kdo je to?
Kdo je Milan Orlowski? Životopis Milan Orlowski, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Milan Orlowski

Kdo je Milan Orlowski? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Milan Orlowski je bývalý český stolní tenista, reprezentant a mistr Evropy ve dvouhře. Orlowski se narodil v září 1952 v Praze do sportovní rodiny. Jeho otec hrával fotbal a matka dělala gymnastiku.
Po studiu na střední škole začal Milan studovat sportovní vědy na Karlově univerzitě.
První větší úspěch v kariéře Orlowski zaznamenal v roce 1969, když dominoval na Mistrovství Evropy juniorů. Později, již mezi seniory, se stal opět mistrem Evropy ve dvouhře (1974). Tehdy se umístil na žebříčku ITTF na 3. místě, což bylo jeho nejlepší umístění v kariéře. V té době byl nejlepším hráčem Evropy. Během své kariéry nikdy neopustil světovou desítku.
Z Mistrovství světa 1975 v kategorii družstev československá výprava s Orlowskim přivezla bronzovou medaili. Stejný kov dovezli ještě z MS 1979 a 1981. Dvakrát se stal vítězem turnaje TOP 12 (1977, 1983) a také dvojnásobným mistrem Evropy v mužské čtyřhře (1978, 1980). Z mistrovství světa 1985 vybojoval společně s Jindřichem Panským stříbro ve čtyřhře.
Československo reprezentoval také na Zimních Olympijských hrách 1976 v kanadském Montrealu.
Po konci profesionální kariéry se stal trenérem.
V roce 2013 byl Orlowski zařazen do Síně slávy českého stolního tenisu.
Milan Orlowski je ženatý s Janou Orlowskou, se kterou vychoval dvě děti – dceru Annu a syna Lukáše.



Kdo je Milan Orlowski? Životopis Milan Orlowski, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Milan Orlowski

Národnost: česká
Datum narození: 7. 9. 1952
Místo narození: Praha, Československo

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Milan Orlowski? se známými na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Rozumíte pojmu Suspenze? Vzpomněli byste si na význam slova Semolina? Znáte definici termínu Pointa? Znáte definici termínu Špýchar?

Klíčová slova: informace, vysvětlení, popis, život, lexikon, sport, narození, biografie, zajímavosti, národnost, osobnost, wikipedie, sport, životopis, kde se narodil Milan Orlowski?, Milan Orlowski

Pojem Milan Orlowski je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte výraz Milan Orlowski v dalších zdrojích

Vyhledat pojem Milan Orlowski ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat heslo Milan Orlowski ve vyhledávači Yandex

Najít termín Milan Orlowski ve vyhledávači Qwant

Vyhledat výraz Milan Orlowski ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat videa s názvem Milan Orlowski na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Milan Orlowski například v evropském vyhledávači Qwant, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodných výběr osobností, hesel, pojmů a odborných termínů

Stručná biografie, resp. životopis osoby Milan Orlowski

Teď už znáte odpověď na otázku Kdo je to Milan Orlowski? Kdy se narodil Milan Orlowski? Kde se narodil Milan Orlowski? Milan Orlowski je v kategorii Sport

Kategorie sport, basketbalista, milan Orlowski, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Pečlivě jsme prošli a zkontrolovali všechny naše texty. Přesto se však může stát, že zde objevíte chybu nebo překlep. Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Můžete též vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Milan Orlowski dejme tomu např. ve známé Wikipedii, kde naleznete podrobnější popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Milan Orlowski i v jiné kategorii než je sport.