Kdo je to?
Kdo je Tadej Pogačar? Životopis Tadej Pogačar, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Tadej Pogačar

Kdo je Tadej Pogačar? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Tadej Pogačar je silniční cyklista. Už jako dítě v cyklistice vynikal a brzy zaujal bývalého cyklistu Andreje Hauptmana, který se stal jeho trenérem. Věnoval se také fotbalu, ale nakonec dal přednost cyklistice. Velký vliv mělo, že se cyklistice věnoval rovněž jeho starší bratr, kterého bral jako vzor. Pogačar závodí za tým UAE Team Emirates, se kterým má podepsanou smlouvu do roku 2024. V roce 2019 vyhrál Tour of California, čímž se stal nejmladším jezdcem, který vyhrál etapový závod UCI WorldTour. Pozornost vzbudilo, že kvůli nízkému věku nemohl po vítězství dostat šampaňské, jak je u vítězů zvykem, místo toho se musel spokojit s plyšovým medvědem. Vyhrál tři etapy na Vuelta a España a stal se Nejlepším mladým jezdcem.
V roce 2020 startoval na Tour de France a toužil navázat na úspěšný závod na Vuelta a España. Vyhrál tři etapy a hned na prvním startu vyhrál celou Tour de France. Mezi mladými jezdci tak jednoznačně vyniká a s každým rokem se zlepšuje. Jeho tým oceňuje nejen Pogačarovy sportovní výkony, ale také koncentraci, kterou během závodů zachovává navzdory mladému věku. Vedle silniční cyklistiky se věnuje také lezení po horách a sjezdům na horských kolech.



Kdo je Tadej Pogačar? Životopis Tadej Pogačar, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Tadej Pogačar

Národnost: slovinská
Datum narození: 21. září 1998
Místo narození: Komenda, Slovinsko

Popis osobnosti Tadej Pogačar můžete sdílet s vašimi kamarády, známými a přáteli na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Víte, co je to Exaktní? Znáte termín Předdůchod? Vzpomněli byste si na význam slova Tabula rasa? Víte, co je to Velká koalice?

Klíčová slova: vysvětlení, datum narození, wiki, biografie, sport, popis, zajímavosti, kdy se narodil Tadej Pogačar?, kde se narodil Tadej Pogačar?, Tadej Pogačar, wikipedie, místo narození, životopis, Tadej Pogačar, lexikon, sport

Pojem Tadej Pogačar je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Linky na jiné informační zdroje

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Tadej Pogačar ve Wikimedia Commons

Hledat termín Tadej Pogačar ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít Tadej Pogačar v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat výraz Tadej Pogačar na Google obrázcích

Hledat výraz Tadej Pogačar na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Tadej Pogačar například ve vyhledávači Seznam.cz, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve fulltextu Yahoo.com, ve Wikipedii nebo v Lingea slovnících.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Stručná biografie, resp. životopis osoby Tadej Pogačar

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Tadej Pogačar? Kdy se narodil Tadej Pogačar? Kde se narodil Tadej Pogačar? Tadej Pogačar se nachází v kategorii Sport

Napsáno redaktory Superia.cz. Přes veškerou snahu je možné, že v text bude obsahovat chyby. Předem se za ně omlouváme. Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. Vyzkoušejte nalézt informace osobnost, osobu, člověka Tadej Pogačar řekněme ve Wikipedii, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Tadej Pogačar i v jiné kategorii než je sport.