Kdo je to?
Kdo je to Barikádník? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Barikádník? Lidé, politika

Barikádník

Jaký je význam slova Barikádník? Co to znamená?

Barikádník je osoba stavějící barikády, případně bojující na barikádách.
V českém kontextu se termínem "barikádníci" obvykle myslí lidé, kteří na konci druhé světové války, během Pražského povstání, stavěli barikády v Praze a sváděli s německými okupanty boje o hlavní město.
Na počest této události byl Trojský most, který spojuje Holešovice s Holešovičkami přejmenován na most Barikádníků.
Obecně však můžeme jako barikádníky označit jakékoli bojovníky z barikád. Stavění barikád bylo v určitém historickém období typické například pro francouzská povstání a revoluce, kdy vzbouřenci budovali barikády v pařížských ulicích. Slovo také pochází z francouzštiny, a to ze slova barrique označujícího sud.
Barikáda je překážka či dokonce opevnění, které obvykle vzniká improvizovaně a narychlo a je složeno v podstatě ze všeho, co je po ruce. Jak napovídá francouzský původ slova, dřív mohlo jít o sudy, dále nábytek, cihly a dlažební kostky, kočáry a povozy apod., v moderní době se ke stavění barikád používají například automobily. Barikády mají za úkol zpomalit postup nepřítele, případně poskytnout obráncům obranné pozice. V tomto kontextu se barikády vytvářejí v ulicích (lépe se stavějí v užších ulicích). Postavit barikádu, tzv. zabarikádovat dveře, však můžete například i uvnitř budovy.



Kdo je to Barikádník? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Barikádník? Lidé, politika

Líbí se vám definice kdo je to Barikádník? Pak se podělte s vašimi přáteli na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si co znamená slovo Aviváž? Víte, co je to Angína? Víte, co je to Chlorela? Rozumíte pojmu Botnet?

Klíčová slova: přesný výraz, popis, politika, politika, přesný výraz, lexikon, vysvětlení, pojem, původ slova, co znamená, formulace, wiki, význam slova, odborný výraz, přesný význam, slovo

Pojem Barikádník je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné weby a vyhledávače

Hledat slovo Barikádník ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít pojem Barikádník ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat pojem Barikádník ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít slovo Barikádník ve vyhledávači Yandex

Najít termín Barikádník ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Barikádník například ve fulltextu Google.cz, v Lingea slovnících, ve ruském vyhledávači Yandex, ve Wikipedii nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Další vybraná hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Barikádník

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Barikádník? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Barikádník? Definice pojmu Barikádník je v kategorii Politika

Kategorie politika, poslankyně, barikádník, ilustrační obrázek

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Nemůžeme ručit za přesnost, správnost a aktuálnost informací. Veškeré zde uvedené informace jsou bez záruky. Informace uvedené zde mohou být zastaralé či neaktuální. Texty neaktualizujeme pravidelně. Můžete také vyzkoušet hledat informace pojem, výraz,termín, heslo například ve Wikipedii, kde můžete najít nejspíš delší text. Jednotlivá slova mohou mít vícero významů v různých oborech lidské činnosti. Zkuste proto termín Barikádník hledat i v jiných kategoriích (než politika).