Kdo je to?
Kdo je to Guvernér? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Guvernér? Lidé, politika

Guvernér

Co znamená a jaký je význam slova Guvernér?

Guvernér je nejvýše postavený správce určité části země - například kolonie. Na daném území zastupuje vládu či panovníka.
Nejčastěji se s termínem guvernér či Governor General (generální guvernér) setkáváme v případě bývalých britských kolonií a zemí Commonwelthu. Podobný titul gubernátor se však používá i v Rusku. Dále se v případě válečných konfliktů ustavuje guvernér i na některých dobytých územích.
Jde o velmi vysokou a prestižní politickou, obvykle civilní funkci.
Termín guvernér pochází z latiny a překládá se jako vládce. V češtině bychom nejlepší synonymum našli ve slově místodržící.



Kdo je to Guvernér? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Guvernér? Lidé, politika

Tento text (Guvernér) můžete sdílet s přáteli na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Znáte definici termínu Krásná literatura? Vzpomněli byste si co označuje výraz Tempura? Vzpomněli byste si co označuje výraz Egocentrismus? Znáte termín Krátkozrakost?

Klíčová slova: význam slova, co znamená, wikipedie, přesný výraz, synonymum, popis, slovo, přesný výraz, etymologie, lexikon, význam pojmu, odborný výraz, politika, politika, význam, Guvernér

Pojem Guvernér je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Vyhledat termín Guvernér ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat frázi Guvernér ve vyhledávači Yandex

Vyhledat pojem Guvernér ve Wikipedii

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Guvernér ve Wikimedia Commons

Hledejte bez špehování slovo Guvernér ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Guvernér například ve fulltextu Google.cz, v Lingea slovnících, ve videích na Youtube, ve Wikislovníku nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Další vybraná hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Guvernér

Nyní již víte Kdo je to Guvernér? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Guvernér? Definice pojmu Guvernér patří do kategorie Politika

Kategorie politika, politik, guvernér, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Informace jsou bez jakékoliv záruky, neručíme za faktickou správnost, aktuálnost a jazykovou přesnost uvedených informací. Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. Aktuální informace lze většinou nalézt výraz, slovo, definici, slovíčko dejme tomu například v projektu Wikipedia, kde naleznete rozsáhlejší text. Jednotlivé termíny, pojmy, slova mohou mít vícero významů v závislosti na oboru a kontextu. Radíme proto zkusit hledat pojem Guvernér v dalších sekcích tohoto webu, v jiné kategorii než je politika.