Kdo je to?
Kdo je Denisa Křížová? Životopis Denisa Křížová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Denisa Křížová

Kdo je Denisa Křížová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Denisa Křížová je česká reprezentantka v ledním hokeji a hokejbale. Křížová se narodila v Horní Cerekevi. V dětství začala hrát lední hokej a hokejbal. V sezóně 2007/2008 se dostala do hokejového juniorského týmu HC Slavia Praha. Ve Slavii strávila 2 roky. V 16 letech začala reprezentovat Českou republiku v týmu do 18 let.
V 17 letech se přestěhovala do USA, kde začala v sezóně 2011-2012 hrát za tým National Sports Academy. V tomto družstvu hrála v letech 2011-2014. Následně se stala hráčkou univerzitního týmu Northeastern University, kde odehrála 4 sezóny (2014-2018). Za 4 roky odehrála 143 zápasů, ve kterých nasbírala 169 kanadských bodů, čímž se stala šestou nejúspěšnější hráčkou v historii univerzity.
Roku 2017 se Křížová stala vůbec první Češkou v historii, která byla draftována týmem Connecticut Whale z nejlepší ženské hokejové ligy světa NWHL jako 13. v pořadí. V následujícím roce podepsala první profesionální smlouvu s klubem Boston Pride. V Bostonu však odehrála pouze jednu sezónu (2018-2019).
Po sezóně se odstěhovala do Švédska, kde odehrála 3 sezóny v týmu Brynäs IF (2019-2022). Po třech letech ve Švédsku se vrátila opět do USA. Upsala se týmu Minnesota Whitecaps hrající NWHL.
Na mezinárodní scéně Křížová reprezentovala ČR na MS žen IIHF 2016 v Kanadě. V roce 2022 vybojovala s ženskou reprezentací bronzové medaile na MS v Dánsku. Ve stejném roce Křížová reprezentovala ČR na Zimních olympijských hrách v Pekingu. Ženský tým vypadl ve čtvrtfinále s USA.
Jako hokejbalistka se Křížová zúčastnila mistrovství světa 2015 ve Švýcarsku (stříbro), 2017 v České republice (bronz) a 2022 v Kanadě (stříbro).



Kdo je Denisa Křížová? Životopis Denisa Křížová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní údaje o osobě Denisa Křížová

Národnost: česká
Datum narození: 3. 11. 1994
Místo narození: Horní Cerekev, Česká republika

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Denisa Křížová s partnery, kolegy a kamarády na Redditu, Facebooku, Pinterestu nebo na jiných tzv. sociálních sítích.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Znáte termín Řopík? Znáte termín Lavaš? Vzpomenete si na definici slova Majorita? Víte, co je to Diakonie?

Klíčová slova: kde se narodila Denisa Křížová?, zajímavosti, místo narození, kdy se narodila Denisa Křížová?, vysvětlení, informace, osobnosti, Denisa Křížová, národnost, životopis, sport, datum narození, lexikon, sport, popis, Denisa Křížová

Pojem Denisa Křížová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Zkusit najít termín Denisa Křížová na Google obrázcích

Zkusit najít frázi Denisa Křížová ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít výraz Denisa Křížová ve Wikipedii

Najít heslo Denisa Křížová v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít heslo Denisa Křížová ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Denisa Křížová například ve Wikipedii, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v Lingea slovnících.

Náhodná hesla, významy slov, odborné termíny, výrazy, pojmy, osobnosti

Životopis, kdo je Denisa Křížová? Stručná biografie

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Denisa Křížová? Kdy se narodila Denisa Křížová? Kde se narodila Denisa Křížová? Denisa Křížová patří do sekce Sport

Kategorie sport, fotbalistka, denisa Křížová, ilustrační obrázek

Napsáno redaktory Superia.cz. Velmi pečlivě jsme procházeli veškeré zveřejněné texty. Přes to vše se může stát, že je zde nesprávná, nepřesná či neaktuální informace. Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Můžete také vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Denisa Křížová dejme tomu v projektu Wikipedia, kde můžete najít mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Denisa Křížová i v jiné kategorii než je sport.