Kdo je to?
Kdo je to Kancléř? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Kancléř? Lidé, politika

Kancléř

Co znamená a jaký je význam slova Kancléř?

Kancléř je termín, který se v některých zemích užívá pro předsedu vlády. V dalších státech však může označovat i jiné významné veřejné funkce.
V evropském prostředí je termín kancléř spojen s německým a rakouským premiérem.
Může však jít i o univerzitní, církevní nebo diplomatický titul - v takovém případě se obvykle jedná o vysoce postaveného člena dané instituce, který má rozhodovací pravomoci a stojí v čele kanceláře, či kancléřství.
Původ titulu sahá až do antiky, respektive do starověkého Říma. Význam i náplň funkce kancléře se v průběhu století proměňoval a i dnes je dán primárně tradicí v dané zemi.
Termín má i ženský ekvivalent: kancléřka.



Kdo je to Kancléř? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Kancléř? Lidé, politika

Definici slova Kancléř můžete sdílet s přáteli a kamarády na komunitních sítích Facebook, Síť X, Reddit a Pinterest prostřednictvím tlačítek Sdílet.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Víte, co je to Židokřesťanství? Vzpomněli byste si co znamená slovo MRSA? Vzpomněli byste si na význam slova Renta? Víte co je Promiskuita?

Klíčová slova: vysvětlení, Kancléř, pojem, význam slova, termín, politika, význam pojmu, odborný výraz, definice, Kancléř, heslo, wiki, formulace, co znamená, wikipedie, politika

Pojem Kancléř je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Jiné zdroje informací o výrazu Kancléř

Hledejte bez špehování slovo Kancléř ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat termín Kancléř ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít frázi Kancléř na Google.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Kancléř ve Wikimedia Commons

Zkusit najít frázi Kancléř na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Kancléř například v metavyhledávači Info.com, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v Lingea slovnících.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Co znamená Kancléř? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Nyní již víte Kdo je to Kancléř? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Kancléř? Definice pojmu Kancléř je v kategorii Politika

Text vytvořen pro Superia.cz. Přes veškerou pečlivost mohou texty chyby. Za případné faktické nebo pravopisné chyby se dopředu omlouváme. Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Můžete se pokusit také najít informace výraz, heslo, pojem, termín, text, slovo dejme tomu třeba v projektu Wikipedia, kde naleznete komplexní text. Berte na vědomí, že pojmy mohou mít více významů v různém kontextu, v různých oborech. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než Politika).